Schotten hopen op weg naar het EK Newcastle-aanwinst te verleiden

Reacties

Schotland is al nagenoeg verzekerd van een EK-ticket en hoopt op weg naar het eindtoernooi van volgend jaar zomer in Duitsland een Engelse aanwinst te kunnen presenteren. De Schotten willen Harvey Barnes van Newcastle United 'inlijven'.

Schotten hopen op weg naar het EK Newcastle-aanwinst te verleiden
© Pro Shots
Schotland
Schotland
1 - 3
Engeland
Engeland

Schotland, dat zondagavond Cyprus versloeg, is in Groep A van de EK-kwalificatiereeks onaantastbaar. In een poule met Spanje, Noorwegen, Georgië en Cyprus staan de Schotten na vijf wedstrijden op vijftien punten. In de resterende drie duels heeft de ploeg van bondscoach Steve Clarke nog één punt nodig om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK in Duitsland.

Op weg naar het eindtoernooi hoopt de Schotse bond de Engelsman Barnes over te halen om het elftal te komen versterken, meldt The Times. De 25-jarige aanvaller van Newcastle United is geboren in Engeland en heeft al een interland gespeeld voor The Three Lions, maar doordat zijn grootouders Schots zijn én de regels voor een overstap van nationale ploeg sinds enige tijd versoepeld zijn, is een switch nog mogelijk.

Barnes, die deze zomer voor zo'n 44 miljoen euro van Leicester City naar Newcastle verhuisde, zou niet onwelwillend tegenover een overstap staan. Eerder in zijn carrière ging de vleugelspeler niet in op de avances vanuit Schotland. Met keeper Angus Gunn en Elliot Anderson (net als Barnes Newcastle-speler) heeft bondscoach Clarke al twee internationals tot zijn beschikking die eerder voor vertegenwoordigende elftallen van Engeland uitkwamen. Schotland speelt dinsdag een oefenduel met Engeland in Glasgow.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.