Schotse pers laakt naïef Rangers na verlies tegen 'vurig' Celtic

De Schotse pers had nauwelijks bemoedigende woorden over voor Rangers na de nederlaag bij aartsrivaal Celtic. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst speelde volgens hen veel te naïef.

Celtic
Celtic
3 - 0
Glasgow Rangers

Reo Hatate opende na vijf minuten de score en verdubbelde deze vlak voor rust. De 3-0 van Liel Abada die daar vlug op volgde, was de doodsteek voor Rangers. Daar waar Rangers enkele weken terug nog zes punten voor stond op Celtic, moet de ploeg van Van Bronckhorst in de achtervolging.

Te wijten aan een naïeve speelwijze, schreef BBC Scotland. 'De regerend landskampioen stond liefst 3-0 achter bij rust. Daarna speelde Celtic het duel comfortabel uit.' Volgens BBC had Rangers cijfermatig weinig in te brengen op Celtic Park. 'Celtic had meer corners (vijf om één) en raakte liefst 32 keer de bal in het vijandelijke strafschopgebied, tegenover slechts zeven balaanrakingen van Rangers.'

De nederlaag betekende de eerste in de Old Firm voor Rangers sinds de verloren finale om het toernooi van de League Cup op 8 december 2019 (0-1) op Hampden Park. ‘Celtic speelde vurig en gaf Rangers een lesje terwijl het haasje-over speelde’, schreef Daily Record. Sky Sports vond dat Rangers werd weggeblazen, terwijl ook The Scotsman zag hoe het optreden van Rangers 'geen enkele kans van slagen had'.