Schorsing en harde woorden voor Belgische schandaalarbiters

Reacties

De Belgische scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière (foto) zijn voor onbepaalde tijd geschorst. Arbitersbaas Johan Verbist heeft hard ingegrepen na de openbaringen van het federaal parket over onder andere de verdenkingen van matchfixing.

Schorsing en harde woorden voor Belgische schandaalarbiters

Verbist zegt tegen Het Nieuwsblad enorm aangeslagen te zijn door het nieuws. 'Dit is gewoon heel, heel erg voor onze arbitrage', aldus de scheidsrechtersbaas, die nog niet met de twee verdachten in de omkopingszaak heeft gesproken.

Als het aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond ligt, keren Vertenten en Delferière nooit meer terug op de Belgische velden. Er wordt aangekondigd 'de nodige stappen te zullen ondernemen opdat de twee betrokken scheidsrechters geen wedstrijden meer zullen leiden in de Belgische competitie'.

Delferière floot in het verleden nog enkele duels in de Eredivisie en werd donderdag door de UEFA al van de interland tussen Georgië en Andorra gehaald. Vertenten was een paar duels actief in de Jupiler League.

Uitstel
Door de voetbalbond is gehoor gegeven aan het verzoek van de Pro League om de wedstrijden op het tweede niveau van komend weekend uit te stellen. Hoe de Eerste Klasse na de interlandbreak wordt hervat, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.