Kompany slaat alarm: 'Link met mensen- en drugshandel heel nauw'

Reacties

Vincent Kompany heeft de noodklok geluid naar aanleiding van het grootschalige politieonderzoek dat het Belgische voetbal in zijn greep houdt en inmiddels bekend staat als operatie Propere Handen. De verdediger van Manchester City en de nationale ploeg van België, over vijf dagen tegenstander van Oranje, vindt het niet vreemd gezien het huidige systeem met zaakwaarnemers.

Kompany slaat alarm: 'Link met mensen- en drugshandel heel nauw'

Spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic lijken de spil te zijn in het vermeende schandaal, waarvan steeds meer details naar buiten druppelen. Kompany verbaast het niet. 'Op dit moment is het te vroeg om het echt over individuen te hebben. Maar als je het hebt over de voetbalsector dan kan je niet verrast zijn. De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte', zegt hij in een exclusief interview met VTM Nieuws.

'Wat ik niet begrijp is dat het internationaal niet helemaal transparant is ondertussen', vervolgt Kompany. 'Er wordt toch sowieso gespeculeerd over lonen van spelers, dat het hen waarschijnlijk niet uitmaakt of hun loon bekend is. Maak het helemaal transparant, zodanig dat iedereen zich moet verantwoorden voor hetgeen ze factureren. Uiteraard is een makelaar of een soort van bemiddelaar belangrijk voor een speler om hun belangen te beschermen en ook af en toe die van de club. Maar waarom het nog niet transparant is, snap ik helemaal niet.'

Fraude en matchfixing
Het onderzoek naar fraude en matchfixing is inmiddels in volle gang. Zaakwaarnemers Bayat en Veljkovic werden deze donderdag verhoord, net als de verdachte scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Club Brugge-trainer Ivan Leko is na een nacht in de cel vandaag bij de onderzoeksrechter, die moet bepalen of de Kroaat vast blijft zitten. Daarnaast werden spelers Davy Roef en Olivier Myny, vorig seizoen actief voor Waasland-Beveren, ondervraagd in verband met matchfixing. Rond 15.00 uur geeft het parket een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.