Club Brugge-coach nacht in de cel na politie-actie

Reacties

De woensdagochtend opgepakte Ivan Leko moet een nacht in de cel blijven. De trainer van Club Brugge is verhoord door de politie, maar mocht niet naar huis.

Club Brugge-coach nacht in de cel na politie-actie

België werd woensdag opgeschrikt door een grote politie-actie, in het kader van een onderzoek van het federaal parket naar financiële fraude en witwassen in het voetbal. Naast Leko werden ook scheidsrechters en zaakwaarnemers opgepakt.

De advocaat van Leko heeft voor de toegestroomde pers uitleg over de situatie gegeven. 'Hij heeft een twintigtal vragen beantwoord en Leko heeft dat goed doorstaan. Er is nog geen beslissing genomen.' De jurist denkt dat Leko in de cel moet blijven omdat er een capaciteitsprobleem is. Er zijn in totaal 25 mensen opgepakt voor verhoor, waardoor de politie niet iedereen heeft kunnen ondervragen.

De advocaat van Mogi Bayat, een van de belangrijkste zaakwaarnemers in België, is niet te spreken over het optreden van justitie. 'Het was een arrestatie die hoort in een terreurdossier. De politie trapte deuren in en plaatste zelfs een wapen op de slaap van de echtgenote van Bayat. En dat voor de ogen van haar kinderen. Het was net alsof Bayat en zijn vrouw terroristen waren.'

De omvang van de politie-actie wordt na een dag duidelijk. In totaal zijn er 57 huiszoekingen verricht in veertien landen. 25 mensen zijn opgepakt en (deels) verhoord. Diverse clubs - waaronder Anderlecht en Club Brugge - kregen ook bezoek van de politie. Bij Standard Luik zijn diverse spelersdossiers meegenomen en ook het contract van Michel Preud’homme, ex-trainer van FC Twente, is onder de loep genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.