Schorre Faber grapt over vakantie en ziet veel positieve punten

Reacties

Ernest Faber is maar wat blij dat PSV toch nog met een enigszins positief gevoel de winterstop in gaat. De interim-trainer won zaterdagavond in eigen stadion met zijn ploeg met 4-1 van PEC Zwolle.

Schorre Faber grapt over vakantie en ziet veel positieve punten
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'Het is goed dat we gewonnen hebben. We zijn goed teruggekomen na een 0-1 achterstand. In deze moeizame fase is dat het voornaamste', zo concludeerde Faber na afloop bij FOX Sports. 'Het was niet geweldig, zeker in het begin was het stroef en onzeker en zeker aan de bal was het van achteruit twijfelend. In de tweede helft was het beter, durfden we eerder door te drukken en stonden we dichter bij elkaar. Uiteindelijk hebben we terecht met 4-1 gewonnen.'

Opvallend bij het interview was dat Faber zijn stem zo goed als kwijt was. Of hij een griepje had opgelopen of zoveel geschreeuwd had? 'Allebei. Ik heb er nu een functie bij, waarschijnlijk is dat net iets te veel. De jeugd is net klaar, tijd voor vakantie denk ik', zei hij met een glimlach.

Vervolgens ging Faber op serieuze toon door. Hij baalde uiteraard van de vroege achterstand. 'In de beker zijn we goed weggekomen en hebben we geluk gehad. Dan heb je het erover dat we elkaar beter en eerder moeten helpen', zo haalde hij de ontsnapping tegen GVVV aan. 'Dan willen de jongens goed voetballen en maak je zo’n fout. Uiteindelijk hebben we goed gereageerd en klaar; de punten zijn binnen; goed gedaan. Iedereen moet nu uitrusten en met een frisse kop weer beginnen in het nieuwe jaar.'

PSV krabbelt op: 'We hebben weer eens wat aardigs laten zien'

Want er zijn nog genoeg positieve punten, zo stelde Faber. 'Er zitten veel goede dingen in deze groep. Mark (van Bommel, red.) heeft heel goede dingen gedaan, daar probeer je op verder te borduren. Daar hoort ook resultaat bij. Resultaat geeft zelfvertrouwen en zorgt voor opluchting en verlichting; we hebben nu twee keer resultaat gehaald. Iedereen is wat positiever', zo besloot Faber.

Stegeman: 'Accenten verleggen'
PEC-trainer John Stegeman merkte na afloop bij FOX Sports op dat de individuele kwaliteiten de doorslag gaven bij PSV, nadat zijn eigen elftal nog een 0-1 voorsprong had genomen. 'PSV wacht rustig op de momenten om ons pijn te doen. En als je ziet hoe wij de doelpunten tegenkrijgen… dat is iets te makkelijk', oordeelde Stegeman.

In verdedigend opzicht vond de trainer zijn team niet goed genoeg. 'Dan zijn we af en toe zeer matig, zeg maar gewoon slecht. Ik ga in de winterstop wel de balans opmaken en misschien dingen veranderen, andere accenten leggen. Waar we nu staan, is niet goed. Je wilt met PEC in de Eredivisie blijven. Dan moeten we misschien eerst maar eens kijken hoe we doelpunten kunnen voorkomen, in plaats van goed te voetballen', aldus Stegeman.

De coach voelt nog voldoende vertrouwen bij PEC om de tweede seizoenshelft in te gaan. 'Ik werk prima samen en heb het hartstikke goed naar mijn zin. Je staat waar je staat, dat is niet goed. Maar het gaat bij wel meer clubs niet goed. Ik raak daar niet van in de war. Als ik me maar gesteund vol door de mensen om me heen. Dat is volgens mij nog steeds het geval. En als dat niet zo is, dan hoor ik het wel.'

Ihattaren komt belofte na en legt schreeuw na goal uit
'Het is heel knap dat Ihattaren is blijven excelleren bij PSV'
PSV Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.