Schöne: 'Kan me voorstellen dat ik niet de volgende penalty neem'

Lasse Schöne kan zich goed voorstellen dat hij voorlopig niet meer de vaste strafschopnemer van Ajax is. De Deen legde woensdagavond in de voorronde van de Champions League aan tegen Sturm Graz, maar keeper Jörg Siebenhandl redde. In de rebound scoorde de middenvelder alsnog, waarmee hij de eindstand op 2-0 bepaalde.

'Ik heb niet getwijfeld om hem te nemen, maar het was geen wereldpenalty', zei Schöne, die tijdens het WK ook al een strafschop miste tegen Kroatië, tegen FOX Sports. 'Gelukkig kreeg ik de rebound die ik erin schoot, om het een beetje goed te maken. Het was niet een van de beste. We hebben lijsten voor de penalty's. Ik nam deze, maar ik kan me goed voorstellen dat Klaas-Jan de volgende neemt.'

Ajax won vrij overtuigend van de Oostenrijkse ploeg. 'Zij speelden in een bepaald systeem en daar waren wij op ingesteld. In de eerste helft deden we het goed. We hadden druk op de bal en veroverden de bal hoog op het veld. Hakim maakte een goede goal. Na rust gingen ze naar 4-3-3. Daar hadden we het in het begin even moeilijk mee, maar daarna pakten we het weer goed op.'

In de tweede helft leefde de Johan Cruijff Arena niet alleen op door de 2-0 van Schöne, maar ook door de invalbeurten van Dusan Tadic en Daley Blind. 'Dat is toch mooi? Ik houd er wel van. Tadic is een grote naam die je binnenhaalt en Daley is een Ajacied die terugkomt. Dat is fantastisch. De sfeer zat er heerlijk in, eigenlijk al vanaf de warming-up. Als je dan ook nog met aardig spel wint, is het extra mooi.'