Schokeffect blijft uit: onmachtig Willem II incasseert volgende dreun

Reacties

Willem II heeft zondagmiddag de volgende dreun in de Eredivisie geïncasseerd. Vijf dagen na het ontslag van trainer Fred Grim en het op non-actief zetten van Joris Mathijsen was Fortuna Sittard in de onderlinge degradatiekraker te sterk.

Schokeffect blijft uit: onmachtig Willem II incasseert volgende dreun
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 0
Willem II
Willem II

Zo bleef het schokeffect waar Willem II zo op hoopte, uit in Sittard. Interim-coach Denny Landzaat (de eindverantwoordelijke in Tilburg totdat algemeen directeur Martin van Geel een nieuwe coach heeft gevonden) zag zijn ploeg weliswaar domineren, de beste kansen waren voor Fortuna. Zian Flemming kopte en schoot in de openingsfase voorlangs, voordat hij in de 24ste minuut oog in oog kwam met Timon Wellenreuther. De enorm kans was niet aan hem besteed, de bal ging naast.

Daarna creëerde ook Willem II goede kansen op de openingstreffer. Zo werkte Elton Kabangu de bal naast uit een voorzet van Che Nunnely na een goede aanval vanaf rechts, even later stuitte de buitenspeler op doelman Yanick van Osch. Zo bleef het wachten op een doorbraak, die er zes minuten na rust dan toch kwam. Weer was het Flemming die ontsnapte aan de aandacht van de Willem II-defensie. Uit een voorzet van Lisandro Semedo kopte de 23-jarige aanvaller raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Willem II had toen nog bijna een hele helft om iets terug te doen, maar in Sittard werd wederom duidelijk dat het de Tilburgers ontbreekt aan stootkracht. De laatste goals in competitieverband dateren van 6 februari (3-1 tegen RKC Waalwijk), sindsdien staat Willem II droog. Daar kon ook de transfervrij aangetrokken Nasser El Khayati als invaller geen verandering in brengen. De beste kansen waren voor Fortuna. Zo raakte Mats Seuntjens tien minuten voor tijd de paal.

De 2-0 van Fortuna bleef uit, maar Willem II was te onmachtig om in de slotminuten nog iets klaar te spelen. En dus was de veertiende nederlaag in de laatste zestien competitieduels onvermijdelijk en blijkt dat het ontslag van Grim vooralsnog weinig heeft opgelost. Fortuna boekte juist de derde zege in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden, komt in punten gelijk met Willem II en doet de laatste plaats over aan PEC Zwolle, dat vanmiddag nog in actie komt tegen Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers:

Fortuna Sittard Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.