Van Geel zoekt nieuwe redder in nood: 'Ik ken heel veel mensen heel goed'

Reacties

Martin van Geel zal tijdelijk ook de technische zaken bij Willem II voor zijn rekening nemen. Zijn eerste spoedopdracht is duidelijk: een opvolger voor Fred Grim vinden.

Van Geel zoekt nieuwe redder in nood: 'Ik ken heel veel mensen heel goed'
© Pro Shots

De tikkende tijdbom ontplofte dinsdag met het ontslag van trainer Grim en het op non-actief stellen van Joris Mathijsen. Algemeen directeur Martin van Geel stond lang aan de zijlijn.

'Ik zit al heel lang in het vak, maar dit was misschien wel mijn meest lastige beslissing ooit. Het is een dieptepunt', zegt Van Geel. 'Het is een besluit van de rvc. Die is al weken in gesprek met Mathijsen over de situatie. Ik ben pas laat op de hoogte gesteld. Ik begrijp het, ik weet hoe het werkt. Waarom nu pas? Dat is aan de rvc. We hebben problemen. Dat is duidelijk. Als je een van de laatste achttien duels wint, is dat slecht. Het gaat om in de Eredivisie blijven nu.'

Om dat doel te bereiken wordt een beroep gedaan op Van Geel. 'Ik neem de technische portefeuille alleen voor nu over', zegt hij over zijn extra werk. Hij moet iemand vinden die het overneemt van weggestuurde Grim, met wie hij een goede band had. 'De klik was er gewoon. Daar lag het niet aan, het is puur vanwege de resultaten. Vanaf vandaag zoeken we naar een trainer. Iemand die nu kan leveren, we kijken niet naar de langere termijn.'

Van Geel beseft dat de tijd dringt. 'Ik ken heel veel mensen heel goed. Ik ga geen termijn noemen. De nieuwe trainer moet de uitdaging zien en aandurven. De zoektocht begint pas nu.' Tot die persoon is gevonden neemt Denny Landzaat de honneurs waar.

'Het wordt een enkeltje KKD voor Willem II op deze manier'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.