Schmidt verdedigt blunderende Mvogo: 'Een voetballend erg goede keeper'

Reacties

Roger Schmidt heeft nog geen twijfels over Yvon Mvogo. Dat maakte de PSV-trainer duidelijk na de benauwde zege op FC Emmen.

Schmidt verdedigt blunderende Mvogo: 'Een voetballend erg goede keeper'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

In Eindhoven was na de 2-1 overwinning van de thuisploeg Mvogo opnieuw het onderwerp van gesprek. Vorige week ging de goalie al in de fout bij zijn debuut tegen FC Groningen (1-3 overwinning) en tegen Emmen leidde een flater van de RB Leipzig-huurling opnieuw tot een tegengoal. PSV herstelde de schade zaterdagavond ternauwernood door een late goal van Maximiliano Romero.

Hoe kijkt Schmidt nu aan tegen de onder zijn leiding gehaalde Mvogo? 'Hij is voetballend een erg goede keeper. Hij heeft nu twee fouten gemaakt in de eerste twee wedstrijden. Dat is niet makkelijk voor hem, maar we zijn nog steeds honderd procent overtuigd van Yvon (zijn kwaliteiten, red.). Hij was erg onfortuinlijk en erg teleurgesteld, maar nu is iedereen erg blij voor hem met de zege. Het team wilde terugvechten na zijn fout, dat is een kwestie van teamspirit', antwoordde Schmidt bij FOX Sports.

De PSV-coach gaf verder toe dat zijn elftal zeker niet groots speelde tegen Emmen. 'We scoorden snel, maar daarna speelden we aan de bal te traag. Er was weinig creativiteit en we misten diepte in het spel. We speelden niet goed, maar volgens mij waren we wel goed voorbereid. Het team was een beetje nerveus op het einde. We maakten veel fouten en hadden vaak balverlies, waarna we veel moesten doen om de bal terug te winnen. Misschien hadden we zo'n wedstrijd nodig om écht in het seizoen te komen', aldus de Duitser.

Dumfries
Net als zijn coach nam aanvoerder Denzel Dumfries het op voor Mvogo, die verzuimde de bal aan te nemen bij een terugspeelbal van Philipp Max en de bal zo het doel in zag rollen. Dumfries: 'Ik ga hem niet afvallen, ik denk dat het heel ongelukkig is. Volgens mij stuiterde de bal net op. Dat was gewoon heel botte pech. Ik vind het ook verschrikkelijk, hij doet het niet expres. Hij redde ons fantastisch in de eerste helft en in de tweede helft ook een paar keer. Wij zijn hartstikke blij dat hij hier is en hebben vertrouwen in hem.'

De rechtsback stipte verder aan dat hij vond dat het samenspel voorin beter kon. Aanvallend werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt, legde Dumfries uit. 'We moeten kritischer zijn op elkaar in de laatste fase en elkaar meer gunnen. We kunnen bij vlagen makkelijker de oplossing zoeken, dan kom je ook makkelijker tot een goal', zei de captain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.