Romero reddende engel PSV na opnieuw enorme blunder Mvogo

Reacties

PSV is in de eerste thuiswedstrijd ontsnapt aan puntenverlies. FC Emmen zag ondanks een blunder van PSV-doelman Yvon Mvogo het punt door de vingers glippen.

Romero reddende engel PSV na opnieuw enorme blunder Mvogo
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Mo Ihattaren was vorige week onderwerp van gesprek geweest. Trainer Roger Schmidt had de grote belofte voor het duel met FC Groningen tot bankzitter gedegradeerd vanwege diens tekortschietende instelling. Het was vooral bedoeld als een boodschap, die door Ihattaren was begrepen.

Tot die conclusie was Schmidt gekomen en dat vertaalde zich in een basisplaats voor de aanvallende middenvelder tegen FC Emmen. Een ander verhaal leidde tot een andere wijziging in de basiself ten opzichte van het duel met FC Groningen. Sam Lammers, die vanwege de aanstaande transfer naar Atalanta Bergamo geen deel meer uitmaakte van de wedstrijdselectie, werd vervangen door Noni Madueke.

De promotie van de achttienjarige Engelse spits (en die van Ihattaren) zorgde er voor dat PSV met de jongste ploeg (gemiddeld 22 jaar en 302 dagen) aan de aftrap stond sinds december 2014 tegen FC Dordrecht. Maar belangrijker, Madueke zorgde in de 21ste minuut voor de openingstreffer. Hij rondde van dichtbij het voorbereidende werk van Philipp Max af.

Madueke, die tegen FC Groningen voor twee assists had getekend, had met zijn eerste treffer in de PSV-hoofdmacht ook een antwoord op de aanstaande komst van Eran Zahavi. De Israëlische spits was in het stadion om zijn nieuwe ploeg aan het werk te zien.

Zahavi zag hoe na een uur Ihattaren en Madueke naar de kant werden gehaald. De wissels moesten PSV helpen het Drentse verzet definitief te breken. De Eindhovense formatie domineerde weliswaar, maar de marge was te mager om rustig achterover te kunnen leunen.

Dat werd al duidelijk bij een gevaarlijke vrije trap van Glenn Bijl. PSV-doelman Mvogo, die voor rust ook al tot een redding was gedwongen, voorkwam de Drentse gelijkmaker. In de 83ste minuut ging het echter compleet mis voor de Zwitserse doelman.

Mvogo, die notabene was gehaald vanwege zijn voetballende kwaliteiten, liet een terugspeelbal van Max over zijn voet stuiteren. In tegenstelling tot vorige week tegen FC Groningen leek het een fout met gevolgen. Maar invaller Maximiliano Romero bood PSV, en daarmee ook Mvogo, met een kopbal in de extra tijd respijt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.