Schmidt: 'Sleutelspelers verkopen onmogelijk, Lammers is speciale situatie'

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt denkt zondag bij de uitwedstrijd tegen FC Groningen nog over Sam Lammers te kunnen beschikken. De Duitser hoopt dat de aanvaller de club trouw blijft.

Schmidt: 'Sleutelspelers verkopen onmogelijk, Lammers is speciale situatie'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 3
PSV
PSV

De 23-jarige Lammers staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo en op de achtergrond speelt ook de interesse van andere clubs. De speler uit de eigen opleiding heeft nog een contract tot medio 2021. PSV wil de spits dolgraag behouden en Schmidt speelt daar ook een rol bij. De nieuwe trainer sprak met Lammers over de situatie.

'Ik weet van de geruchten en de onderhandelingen en misschien ook zijn wens om PSV te verlaten. Hij heeft desondanks een goede voorbereiding gehad en is honderd procent gemotiveerd. Hij geniet van het trainen hier en ik heb er geen twijfel over dat hij zondag kan spelen en onderdeel is van de selectie. Ik waardeer het enorm dat hij zo professioneel is en heb veel respect voor hem', aldus Schmidt bij zijn persconferentie op weg naar de Eredivisie-start.

Schmidt werd even later voorgelegd dat Ajax een eigen transferdeadline naar verschillende spelers met een vertrekwens heeft gecommuniceerd. Of hij zoiets ook zag zitten bij PSV? De coach antwoordde: 'Nee, er is geen deadline. Want we hebben geen deadline nodig. We willen niemand van de sleutelspelers verkopen. Die spelers verkopen is onmogelijk.'

Het riep de vraag op hoe het dan met Lammers zit, want de aanvaller stevende af op een basisplaats. Gaat PSV wel meewerken aan een vertrek in deze transferperiode, zodat er nog een transfersom gevraagd kan worden? Schmidt: 'Er zijn altijd speciale situaties. Iedereen weet dat er ook een financiële kant is. Het contract van Lammers loopt nog tien maanden door en ik kan de club ook begrijpen. Het is niet alleen mijn beslissing. Als een speler niet wil verlengen, dan moeten er over nadenken. Natuurlijk heb ik geprobeerd hem te overtuigen bij PSV te blijven.'

Alles over de Zaak Lammers: 'Jongen, los dit nou netjes op met PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.