De zaak-Lammers: 'Wel heel lelijk als je je niet aan een mondelinge overeenkomst houdt'

Reacties

Roger Schmidt zal vrijdagmiddag tijdens de persconferentie voor de start van het seizoen duidelijk maken of hij Sam Lammers meeneemt naar het uitduel met FC Groningen.

De zaak-Lammers: 'Wel heel lelijk als je je niet aan een mondelinge overeenkomst houdt'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 3
PSV
PSV

De 23-jarige spits van PSV wil de club verlaten en lijkt al een persoonlijk akkoord met Atalanta Bergamo te hebben. Maar ook de club uit Eindhoven dacht na maanden van onderhandelingen eindelijk rond te zijn met Lammers. Reza Fazeli, de zaakwaarnemer van de aanvaller, is echter vastbesloten Lammers naar Italië te brengen.

Waar PSV zich in de transfer van Jeroen Zoet naar Spezia soepel opstelde en genoegen nam met een niet al te hoge transfersom, stelt de clubleiding zich nu principieel op. Technisch directeur John de Jong houdt vast aan een transfersom van tien miljoen euro waar Atalanta niet verder wil gaan dan zeven miljoen.

In de tweede aflevering van de Skiete Willy Podcast kan voormalig PSV'er Björn van der Doelen de actie van Lammers maar zeer matig waarderen. 'Het is wel heel lelijk als je je niet aan een mondelinge overeenkomst houdt', stelt Van der Doelen. 'Je kunt het je bijna niet voorstellen dat dit uit deze jongen zelf komt. Hoe komen ze toch bij dit soort zaakwaarnemers terecht, vraag ik me af. Dat je terugkomt van een blessure, de club vertrouwen in je heeft, maar dat je dan zo snel mogelijk naar een andere club wil die een beter salaris kan betalen. Zo'n zaakwaarnemer is daar sterk van invloed op. Kennelijk is zo'n overeenkomst dus geen flikker meer waard. Als ik PSV was, zou ik zeggen: "de moord ermee".'

Medespelers
Van der Doelen vraagt zich af of Lammers wel moet gaan spelen zondag tegen Groningen. 'Ik weet het niet. Ik vraag me ook af hoe hij op de club rondloopt nu, kan hij mensen recht in de ogen kijken? Hoe kijken zijn medespelers nu naar hem? Hij maakt het zichzelf niet makkelijk hiermee. Het verbaast me enorm. Hij lijkt me zo'n clubjongen waarvan zijn ouders zeggen: "Los dat nou even netjes op jongen." Je hebt ook met supporters te maken, hoe gaan die dadelijk reageren als hij speelt? Het valt niet goed bij de supporters als je op deze manier een breuk wil forceren. Hij had ook kunnen denken: laten we voor een mooie prijs voor PSV gaan, ze zijn ook altijd goed voor mij geweest.'

De podcast is ook te beluisteren via:
-Apple
-Google

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.