'Van Bommel heeft het bij PSV op een hele nare manier gespeeld'

Reacties

De chaos bij PSV vorig seizoen is de schuld van Mark van Bommel. Dat stelt Björn van der Doelen in de eerste aflevering van de Skiete Willy Podcast.

'Van Bommel heeft het bij PSV op een hele nare manier gespeeld'
© Pro Shots

De cultheld van PSV, die dit seizoen samen met clubwatcher Marco Timmer wekelijks zijn licht zal laten schijnen in een podcast over de Eindhovense club, speelde in het verleden samen met zowel John de Jong als Mark van Bommel. De technisch manager raakte afgelopen seizoen in een conflict met de trainer. Het was een van de vetes die op De Herdgang plaatsvonden en zorgde voor een seizoen vol chaos en onrust in Eindhoven.

'Voor mij is de situatie altijd heel duidelijk geweest', zegt Van der Doelen. 'John de Jong is een goudeerlijke man en Mark van Bommel, tsja, die kan wel uitdelen maar niet zo goed incasseren. Hij heeft het in dit verhaal ook gewoon op een hele nare manier gespeeld en slecht zijn verlies kunnen pakken. Het liefste wilde hij John de Jong in zijn val meenemen, dat getuigt niet van een grote persoonlijkheid. Dan ben je in mijn ogen een beetje de realiteit kwijt geraakt in alle successen in de afgelopen jaren.'

Van der Doelen kan zich dan ook niet goed vinden in het etiket van clubicoon dat aan Van Bommel hangt. 'Ik kan me daar dus wel over opwinden. Dat ik lees dat hij een clubicoon is en het beste voor de club wil. Nou, als je dat echt wil, dan ga je niet na je ontslag nog op zo'n manier tekeer.'

Voetbal International lanceert deze week de topclubpodcasts. Bij PSV zal clubwatcher Marco Timmer wekelijks met Björn van der Doelen het wel en wee van de club bespreken. Klik ook hieronder voor de eerste aflevering.

De eerste aflevering van de Skiete Willy Podcast: alles over PSV

De Podcast is ook te beluisteren via:
- Spotify
- Apple

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.