Teleurgesteld PSV dreigt Lammers te verliezen

Reacties

De kans is reëel dat Sam Lammers deze transferperiode vertrekt bij PSV, zeer tegen de zin van de club uit Eindhoven. PSV dacht akkoord te zijn over een nieuw contract met de spits, maar de handtekening daaronder is nog altijd niet gezet. Lammers' huidige verbintenis loopt al medio 2021 af.

Teleurgesteld PSV dreigt Lammers te verliezen
© Pro Shots

De 23-jarige Lammers, die vorig jaar van zaakwaarnemer switchte, staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo. Op de achtergrond speelt ook de interesse van meerdere andere clubs. PSV wil de spits dolgraag behouden en lang leek een nieuw contract ook in de maak.

Lammers doorliep een groot deel van zijn opleiding bij PSV, de club waarvoor hij in het seizoen 2016/17 zijn Eredivisie-debuut vierde. Mede door de concurrentie van Luuk de Jong zat speeltijd op regelmatige basis in de hoofdmacht er echter niet in.

Na een met zestien Eredivisie-goals succesvol seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen in 2018/19 zette Lammers vorig jaar de jacht op een basisplaats in. Door een in de Johan Cruijff Schaal opgelopen knieblessure was de aanvaller echter langdurig uit de roulatie. Toen hij volop revalideerde, kreeg Lammers al de kans om te verlengen bij PSV. Ruim een maand voordat de coronapandemie het voetbal lamlegde, vierde Lammers zijn comeback. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen was de geboren Tilburger drie keer trefzeker.

Zuur
Atalanta wil nu snel doorpakken, waarbij PSV niet de droomsom zal incasseren die het wel had gekregen voor het zelfopgeleide talent als Lammers voor meerdere jaren zou hebben vastgelegen. Extra zuur is dat de Eindhovenaren nu zelf de markt op moeten voor een aanvaller, omdat Lammers afstevende op een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.