Schmidt rekent op versterking en verwacht dat Ihattaren vertrekt

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt vond zijn ploeg tegen FC Groningen niet zo goed spelen als de afgelopen weken. 'We hadden de tegenstander niet altijd onder controle', zei de Duitse trainer op de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd.

Schmidt rekent op versterking en verwacht dat Ihattaren vertrekt
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Schmidt was positief over tegenstander FC Groningen. 'Ze speelden goed, waren fris en uitstekend voorbereid. En wij hebben al heel veel wedstrijden gespeeld, dat heeft ook invloed op de spelers. We waren fysiek en mentaal niet helemaal fris. Maar we hebben laten zien dat we ook kunnen winnen door hard te werken en door een goede instelling te hebben. We scoren op het einde ook nog een aantal goede goals. Dit was een belangrijke overwinning voor ons. Het was niet perfect, maar wel een verdiend. Dit soort winstpartijen zijn belangrijk voor onze ontwikkeling.'

Transfers
Schmidt is positief over het aanblijven van doelpuntenmaker Bruma en verwacht nog wel wat op de transfermarkt. 'We werken aan een aantal dingen. We hebben wat extra kwaliteit nodig. Maar we zijn geduldig omdat we al een goede selectie hebben. We moeten wel goed voorbereid zijn op het drukke programma dat voor de deur staat', zei hij.

Mohamed Ihattaren is weer in training, maar zal na 1 september geen deel uitmaken van de selectie. 'Hij wil vertrekken. We hebben nog maar een paar dagen, maar ik denk dat hij vertrekt.'

Gakpo
Cody Gakpo was weer eens belangrijk voor de ploeg van Roger Schmidt. Hij maakte de openingstreffer en gaf twee assists. De aanvaller maakt zich nu op voor interlands met Oranje. Hij is klaar voor een basisplaats. 'Ja, ik denk het wel. Ik heb goede wedstrijden achter de rug. Ik voel me goed, maar het is aan de coach', zei Gakpo. 

Over bondscoach Louis van Gaal is de aanvaller duidelijk. 'Hij heeft veel bereikt, ik hoop op een goede samenwerking.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. Schmidt
Meer over R. Schmidt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.