Schmidt: 'Over het algemeen heeft Mvogo een goed seizoen'

Reacties

Wat gebeurt er met Yvon Mvogo als Joël Drommel naar PSV komt? De Zwitserse goalie zelf zal zeer waarschijnlijk niet willen blijven als hij hoort dat Drommel niet is gehaald voor de bank. Bovendien heeft Leipzig niet veel aan een verhuurde doelman – hij heeft nog een contract tot medio 2023 in Duitsland – die niet keept.

Schmidt: 'Over het algemeen heeft Mvogo een goed seizoen'
© Pro Shots

Dat de komst van Drommel naar PSV slecht nieuws is voor Mvogo lijkt wel duidelijk. Hoewel het huurcontract dat John de Jong met RB Leipzig sloot na dit seizoen nog een jaar doorloopt, zal de 26-jarige Zwitser hoogstwaarschijnlijk in de zomer terug moeten naar de Duitse club. Garanties heeft Drommel niet, maar hij komt in zijn ogen wel als eerste doelman naar Eindhoven. PSV zal de dure Mvogo – de club betaalt ongeveer 1,75 miljoen euro per seizoen aan RB Leipzig – bovendien niet op de bank willen zetten. Een pijnlijk en vroegtijdig afscheid dreigt dus.

Desondanks is Schmidt zeer tevreden over de prestaties van zijn doelman dit seizoen: 'Ik ben tevreden over Mvogo’, antwoordde Schmidt afgelopen vrijdag toen hem naar de doelman werd gevraagd. ‘Het is voor het eerst dat hij veel wedstrijden speelt na een paar jaar tweede keeper te zijn geweest. Hij begon niet goed, de eerste wedstrijden waren moeilijk voor hem', verwijst Schmidt naar de  blunder in de openingswedstrijd tegen FC Groningen en een gruwelijke mispeer in het duel erop met FC Emmen.

'Maar als we zijn prestaties analyseren, dan heeft hij het goed gedaan. In mijn ogen was hij een beetje ongelukkig in de laatste wedstrijden. We kregen niet veel schoten tegen, maar de ballen kwamen wel direct naast de paal. Het is moeilijk zulke ballen te pakken. Met iets meer geluk was Yvon de grote winnaar geweest tegen Olympiakos en Ajax. Maar over het algemeen heeft hij een goed seizoen', aldus Schmidt.

Lees op VI PRO het volledige verhaal over Yvon Mvogo en de naderende komst van Joël Drommel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.