PSV aast op Drommel

Reacties

PSV heeft belangstelling voor Joël Drommel. Het contract van de 24-jarige doelman van FC Twente loopt na dit seizoen af, al hebben de Tukkers wel een optie om de verbintenis met een jaar te verlengen.

PSV aast op Drommel
© Pro Shots

Mocht PSV erin slagen Drommel in te lijven, dan wordt gekeken naar de situatie van Yvon Mvogo, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van RB Leipzig. De Zwitser, bezig aan zijn eerste jaar in Eindhoven, geldt dit seizoen als eerste keuze onder de lat. Dinsdag werd bekend dat PSV's reservekeeper Lars Unnerstall naar FC Twente gaat. De Tukkers bereiden zich daarmee voor op een afscheid van Drommel.

Drommel schoof afgelopen week aan in de talkshow van VI. Daarin sprak de keeper onder meer over zijn toekomst en ambities. 'Ik ben 24, ik wil blijven spelen en me blijven ontwikkelen. Dat moet als eerste keeper zijn. Het hele plaatje moet perfect zijn', maakte Drommel duidelijk. 'Ik voel dat ik er klaar voor ben. Een nieuwe uitdaging en nieuwe spelers om je heen, daar word je ook beter van.'

Ervaring
Ondanks zijn leeftijd beschikt Drommel al over een pak ervaring. De sluitpost vierde al in het seizoen 2015/16 zijn Eredivisie-debuut bij FC Twente, de club waarmee hij degradeerde uit (2018) en promoveerde naar (2019) de Eredivisie. Drommel werkte tot nu toe tachtig wedstrijden af in de hoogste afdeling.

Over het optiejaar in zijn contract bij FC Twente zei Drommel in onze uitzending het volgende: 'Dat optiejaar gaan we hoogstwaarschijnlijk lichten, maar het is wel de bedoeling om komende zomer een volgende stap te maken.' Dat is bij de komst van Unnerstall bevestigd door Twente-td Jan Streuer.

Oranje
In november beleefde Drommel een week om nooit te vergeten. De doelman werd bij het Nederlands elftal gehaald na blessures bij Justin Bijlow en Jasper Cillessen, debuteerde daar in de selectie en zat op de bank tijdens de wedstrijden tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen.

In onze talkshow zei Drommel dat zijn trainer Ron Jans begin dit seizoen al een dergelijke voorspelling deed. 'We waren op trainingskamp en ik moest naar hem toekomen, toen zei hij: "Ik zie je over een paar jaar bij Oranje." Ik heb ambitie en ik geloof in mezelf. Maar het zat nog niet in mijn hoofd. Hij zei het tegen mij, toen begon het te leven. Het Nederlands elftal is de ultieme droom. Hij heeft ook gelijk, er zit nog genoeg in me om beter te worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer J. Drommel
Meer over J. Drommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.