Schmidt incasseert onverwachte tegenvaller bij tweedeklasser

Benfica moet één hoofdprijs uit het hoofd zetten. De Taça da Liga is dit seizoen niet meer te winnen na de uitschakeling door tweedeklasser Moreirense (1-1).

Moreirense kwam zaterdag halverwege de eerste helft via een benutte strafschop van André Luís op voorsprong. Kort voor rust hielp de al teruggekeerde WK-ganger Gonçalo Ramos Benfica aan de gelijkmaker.

In de tweede helft slaagde de ploeg van Roger Schmidt er niet in de noodzakelijke zege te boeken. Door het gelijkspel gaat Moreirense als winnaar door, waarbij het verschil in doelcijfers (7-4 vs 6-3) in de groep de doorslag gaf in het nadeel van Benfica.

Schmidt accepteerde de uitschakeling. 'Het is een gelijkspel dat een nederlaag is. Ik kan niet met mijn vinger naar de spelers wijzen. Onze eerste helft was goed en na rust kregen we ook goede kansen. We moeten het accepteren. Het hoort bij voetbal, je kan niet altijd winnen.'