Schmeichel bewijst klaar te zijn voor mogelijke penaltyreeks in Eindhoven

Leicester City heeft in aanloop naar het tweede duel met PSV, in de kwartfinale van de Conference League, gewonnen van Crystal Palace. Kiernan Dewsbury-Hall blonk uit en doelman Kasper Schmeichel bewees klaar te zijn voor een eventuele strafschoppenreeks in Eindhoven.

Leicester City
2 - 1
Crystal Palace

Leicester slaagde er afgelopen donderdag tegen PSV niet in om te scoren in het eigen King Power Stadium (0-0), maar wist de fans zondag wel te trakteren op doelpunten. Dat was vooral te danken aan Dewsbury-Hall, die tegen PSV ook al een sterke indruk achterliet. Zondag gaf hij de assist bij de openingstreffer van Ademola Lookman en schoot hij vlak voor rust zelf de 2-0 tegen de touwen.

In de tweede helft kreeg Crystal Palace een strafschop, na een overtreding van Youri Tielemans op Jordan Ayew. Wilfried Zaha ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Schmeichel. De penalty moest echter opnieuw genomen worden, omdat Caglar Söyüncü te vroeg was ingelopen, en Schmeichel stopte ook de tweede strafschop van Zaha. De keeper had nu echter de pech dat de Palace-aanvaller uit de rebound alsnog scoorde: 2-1.

Palace, overigens zonder de veelvuldig genegeerde Jaïro Riedewald, deed na de aansluitingstreffer nog zijn best om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Daar slaagden de bezoekers niet in, waardoor Leicester City met een goed gevoel kan afreizen naar Eindhoven. Het Conference League-duel met PSV begint donderdagavond om 18.45 uur.

Norwich City
2 - 0
Burnley
Burnley

Voor Everton is het een erg goed weekend geworden. De ploeg van Frank Lampard won zaterdag zelf van Manchester United en zondag ging Burnley, dat een plekje lager staat dan Everton, onderuit in de kelderkraker tegen Norwich City. Everton staat nu vier punten los van de gevreesde streep en heeft zo weer wat lucht in zijn strijd tegen degradatie.

Doelpunten van Pierre Lees-Melou ('9) en Teemu Pukki ('86) waren zondag voldoende voor de drie punten voor hekkensluiter Norwich, waar Tim Krul onder de lat stond. Bij Burnley had Wout Weghorst een basisplaats, maar hij kon het verschil niet maken en werd tien minuten na rust naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag Weghorst Maxwel Cornet nog een enorme kans op de gelijkmaker om zeep helpen: bij de tweede paal slaagde hij er voor een nagenoeg leeg doel niet in om te scoren.

Brentford
Brentford
2 - 0
West Ham United

West Ham United verzuimde in zijn strijd om Europees voetbal om te profiteren van de nederlaag die Manchester United zondag leed bij Everton. De ploeg van David Moyes ging kopje onder bij Brentford, dat zich daarmee definitief lijkt te hebben verzekerd van minstens nog een jaar Premier League-voetbal. Bryan Mbeumo was de gevierde man bij The Bees, door een doelpunt en een assist voor zijn rekening te nemen. Ivan Toney was de maker van de tweede Brentford-treffer.