Schitterende goal Memphis gaat heel de wereld over

Memphis Depay heeft opzien gebaard. Zijn tweede treffer in het duel tussen Olympique Lyon en Toulouse (4-0) gaat heel de wereld over.

Memphis stond aan de aftrap bij het treffen tussen de nummer vier en elf van Frankrijk. De aanvaller, afgelopen donderdag nog aandachtig toeschouwer bij het Europa League-duel tussen zijn werkgever en AS Roma (4-2), ging in eigen huis op zoek naar zijn vierde competitietreffer van 2017.

Het was Christophe Jallet die na een goed half uur het bal opende. Een knappe aanval over de rechterkant leek te op niks uit te lopen, totdat de Fransman de bal voor zijn voeten vond. Hij schoot vervolgens via de onderkant van de lat binnen.

Direct na rust was het tijd voor de grote Memphis-show. De aanvaller lanceerde na 47 minuten Maxwel Cornet. De pas twintigjarige aanvaller stak het halve veld over en schoot verwoestend de 2-0 binnen.

Vervoering
Toulouse, waar voormalig PSV’er Ola Toivonen mocht invallen, had nauwelijks iets in te brengen. Het was Memphis die zes minuten na de 2-0 de genadeklap uitdeelde. Uitblinker Jallet gaf een heerlijke steekpass, die de aanvaller met de buitenkant van zijn voet meenam. Uit een moeilijke hoek wist Memphis alsnog doelman Alban Lafont te verschalken.

Zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen maakte schijnbaar hongerig. Nadat Memphis eerst nog op aangeven van Jallet een enorme kans miste, bracht hij het Parc Olympique Lyonnais even later in vervoering. De Oranje-international onderschepte de bal net over de middenlijn, draaide zich knap vrij en schoot direct op doel. De bal verdween over de weifelend handelende Lafont.

Enkele minuten later kreeg de aanvaller van trainer Bruno Genesio een publiekswissel. Door de overwinning blijft Lyon vierde. De achterstand op nummer drie Paris-Saint Germain bedraagt nog twaalf punten.