Memphis brult, Janssen fluit te vroeg af in Breda

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Memphis brult, Janssen fluit te vroeg af in Breda

• Het Jupiler League-duel tussen NAC Breda en Telstar stond in de eerste helft nog niet bol van de hoogtepunten. De thuisploeg kreeg het ondanks een vroege rode kaart voor Telstar-verdediger Bryan Ottenhof niet voor elkaar te scoren. Of dat nu de reden was, of dat zijn klokje niet helemaal gelijk liep; scheidsrechter Ed Janssen vond het na ruim 41 minuten mooi geweest. De drie minuten die beide ploegen nog tegoed hadden werden bij de tweede helft opgeteld.

• Na een intensieve voorbereiding is Memphis Depay helemaal klaar voor de wedstrijd van Olympique Lyon tegen Toulouse. De aanvaller heeft in elk geval genoeg adrenaline.

• Tijdens de training van Antalyaspor werd Samuel Eto'o verblijd met een taart om zijn 36ste verjaardag luister bij te zetten. Maar of hij het een smaakvol cadeau vond? Hij kreeg genoeg kans om te proeven, maar niet op de manier die hij voor ogen had.

Alexandre Lacazette maakte donderdag zowel indruk met zijn rake pegel als zijn manier van juichen tegen AS Roma. De beeltenis van de spits van Olympique Lyon wordt daarom op Twitter gretig gebruikt door photoshoppers.

• Een voetbalwedstrijd in beeld brengen is geen kinderwerk. Dat blijkt uit de beelden die een kijkje geven in de regiekamer van de Spaanse televisie bij het onwaarschijnlijke slotakkoord van de 6-1 zege van Barcelona op Paris Saint-Germain.

Mats Hummels was onlangs mikpunt van spot toen hij zijn koffie liet vallen op weg naar de spelersbus. De verdediger van Bayern München kruipt nu in de rol van grappenmaker als hij ziet dat Henrikh Mkhitaryan voor de zoveelste keer een onderscheiding heeft gekregen van Manchester United.

José Mourinho is de beroerdste niet. De manager van Manchester United beloont een van de prangende blikken van een jonge bewonderaar met een kusje op de muts. Het ongeloof bij de kleine knaap is onbetaalbaar...

Dimitri Payet was al persona non grata in Oost-Londen na zijn geforceerde vertrek bij West Ham United en maakt zijn positie er niet beter op. De winteraanwinst van Olympique Marseille trapt in een interview met The Guardian na: 'Je zou kunnen zeggen dat ik me verveelde. Ik werkte erg hard, zonder dat ik plezier had. Dat kwam door het defensieve systeem. Met een 5-4-1-formatie zou ik ook alle vrijheid kunnen krijgen, maar het is lastig uit te leggen. Je zou kunnen zeggen dat ik woedend was, ja.'

'Het gaat niet om die jongens. Het is vooral de pers die in hokjes denkt. Ik denk niet in City-spelers of huurspelers. Alle spelers die hier zijn, zijn mijn spelers en die gebruik ik. En ik heb het recht om te wisselen als ik niet tevreden ben. Dan maakt het niet uit of je Smith-Brown, Dessers, Pietje of Klaasje heet.'
• NAC Breda-coach Stijn Vreven neemt het op voor de huurlingen van Manchester City die momenteel in Breda spelen. De Belg kan zich niet vinden in de indianenverhalen over onvrede over de talenten. (BN De Stem)

'Ik vergelijk het met een tandartsbezoek. Je moet er toch één keer per jaar naartoe. Vaak doet het pijn.'
• Trainer Niko Kovac van Eintracht Frankfurt heeft niet zoveel trek in het uitduel met Bayern München van zaterdag. (Kicker)

Vandaag precies negentien jaar geleden vond een van de meest legendarische tirades plaats in het voetbal. Toenmalig Bayern München-coach Giovanni Trapattoni luchtte eens goed zijn hart.

'Als ik agressief en gewelddadig ben, wat was Carragher dan? Hij is de kampioen van blah-blah en wereldkampioen benen breken. Als je naar hem zoekt op YouTube, dan zie je alleen maar tackles.'
• Jamie Carragher was vorig seizoen in een van zijn columns in The Daily Mail behoorlijk kritisch richting Marouane Fellaini en dat is de Belg nog niet vergeten. De Manchester United-middenvelder haalt in gesprek met het Belgische Voetbal Magazine uit naar de oud-verdediger van Liverpool.

• Southampton lijkt de jackpot gewonnen te hebben met het aantrekken van Manolo Gabbiadini in de winterstop. De Italiaan scoort erop los na een moeizame periode bij Napoli. 'Er moest iets veranderen, ik kon gewoon niet zo doorgaan', blikt Gabbiadini in gesprek met Sky Sport Italia terug op zijn moeizame eerste competitiehelft in Napels. 'Ik voelde me vaak heel treurig na wedstrijden, omdat ik niet het gevoel had dat ik betrokken was. Nu bewijs ik weer dat ik kan voetballen.'

'Twee weken geleden was Luis Enrique nog een idioot. Vervolgens kondigde hij zijn vertrek aan bij Barcelona en na de 6-1 zege op Paris Saint-Germain is hij een held.'
Arsène Wenger legt nogmaals uit waarom hij alle tijd wil nemen met een beslissing over zijn toekomst bij Arsenal. (The Guardian)

• Over Barcelona gesproken: de allesbeslissende en nu al legendarische 6-1 van Sergi Roberto tegen PSG zorgde voor een mini-aardbeving, zo zocht El País uit.

• Tijdens het duel om de Copa Libertadores tussen Zamora en Grêmio maakte een hond zijn opwachting. De viervoeter deed gelukkig geen vlieg kwaad.

• Treedt Darren Randolph in de voetsporen van Tim Wiese, de keeper die worstelaar werd? De West Ham United-doelman nam donderdag tijdens de training ploeggenoot Michail Antonio onder handen. Chris Jericho, een legende in het worstelvak, was nog niet onder de indruk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.