Scherpen: 'Moeilijk besluit om Ajax te verlaten'

Reacties

Brighton and Hove Albion presenteerde vrijdag Kjell Scherpen als nieuwste aanwinst. De doelman kijkt uit naar zijn Engelse avontuur, maar vond het ook een lastige keuze om Ajax al na twee jaar te verlaten.

Scherpen: 'Moeilijk besluit om Ajax te verlaten'
© Pro Shots

Scherpen (21) speelde in totaal vier officiële wedstrijden voor Ajax nadat hij in de zomer van 2019 de overstap maakte van FC Emmen. De keeper van Jong Oranje had nog een contract voor twee jaar in Amsterdam, waar deze zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe doelmannen werden gepresenteerd.

Er was al langere tijd interesse van Brighton, beaamt Scherpen. 'De transfer hing al even in de lucht. Ik ben blij dat ik hier nu ben. De Premier League is een hele mooie competitie. De club heeft ook een vernieuwd trainingscomplex. Dat ziet er heel mooi uit. De eerste indrukken zijn heel positief', aldus Scherpen op de clubsite van Brighton, vorig seizoen zestiende in de Premier League.

De Emmenaar is Ajax dankbaar voor zijn periode in Amsterdam. 'Het was een moeilijk besluit om Ajax te verlaten. Ajax is een grote club en ik heb daar veel geleerd: in het doel, maar ook qua meevoetballen. In Amsterdam woonde ik, samen met mijn vriendin, ook voor het eerst op mezelf. Ook buiten het veld ben ik daar dus gegroeid. Ik heb twee hele mooie jaren gehad, maar ik ben nu klaar voor een nieuw avontuur.'

Scherpen sprak voor zijn transfer al regelmatig met ex-Ajacied Joël Veltman, zijn nieuwe ploeggenoot bij Brighton. 'Joël vertelde mij alleen maar goede dingen. Hij gaf aan hoe de mensen hier zijn en wat voor soort voetbal de club speelt. Ik hoop dit seizoen mijn minuten te maken en te debuteren in de Premier League, maar er zijn ook veel bekerwedstrijden. Ik ga eerst rustig settelen in Engeland en dan plannen maken voor de toekomst.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.