Atlético Madrid is op indrukwekkende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. Mede dankzij twee goals en een assist van Luis Suárez werd ruim gewonnen van Granada.

Atlético Madrid
6 - 1
Granada
Granada

Afgelopen week maakte Suárez na zes jaar Barça de overstap naar Atlético, waar hij zondagmiddag op de bank begon. De Uruguayaan, die eerder in Europa speelde voor FC Groningen, Ajax en Liverpool, zag zijn ploeggenoten uit de startblokken schieten. Zijn concurrent Diego Costa kopte in de negende minuut de 1-0 binnen en Saúl Ñíguez kreeg in de zestiende minuut een uitgelezen mogelijkheid op een twee treffer namens de thuisclub, maar hij miste een strafschop.

Kort na rust werd het via Ángel Correa wél 2-0 en João Félix zorgde in de 65ste minuut voor de definitieve nekslag van Granada, vorig seizoen nog knap zevende in La Liga. Atlético-trainer Diego Simeone gunde Suárez in de zeventigste minuut zijn debuut en de aanvaller had weinig tijd nodig zich te onderscheiden, want 103 seconden later verzorgde hij de assist voor de eveneens ingevallen Marcos Llorente.

Het bleef niet bij die assist, want vijf minuten voor tijd maakte Suárez met een fraaie kopbal zijn eerste doelpunt in het shirt van Atlético Madrid. Nadat Jorge Molina de eer redde namens Granada, was het slotakkoord ook voor Suárez: 6-1. Met twee doelpunten beleefde de Uruguayaan een onvergetelijk debuut bij Los Colchoneros. De fans van Barça zullen het met argusogen bekijken.