Simeone kent geen twijfel over Suárez en droomt van titeljacht

Reacties

Luis Suárez gaat zondag al zijn debuut maken voor Atlético Madrid. Dat heeft trainer Diego Simeone aangekondigd in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Granada.

Simeone kent geen twijfel over Suárez en droomt van titeljacht
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
6 - 1
Granada
Granada

De van het coronavirus herstelde Simeone maakte bij zijn persconferentie zaterdag duidelijk niet terughoudend te zijn met het opstellen van Suárez. De Argentijn was dolblij met zijn aanwinst: 'Gisteren heeft hij een erg lange dag gehad, maar hij trainde al erg goed met het team en ik zag veel enthousiasme bij hem. Ja, hij zit direct bij de selectie en morgen bekijken we of hij gaat starten of dat hij invalt in de tweede helft.'

Volgens Simeone is het aantrekken van Suárez een belangrijk signaal. Met een topspits in topvorm kan Atlético écht meedoen om de titel, zo is de overtuiging van El Cholo. 'In de tijden met een erg goede Falcao, een erg goede Costa en een goede Griezmann kwamen we altijd dichtbij en streden we tot het einde om alles mee. Door de komst van Suárez kunnen we verder groeien als club', aldus Simeone, die zinspeelde op een nieuwe aanval op Barcelona en Real Madrid. Vorig seizoen was het verschil met Real nog zeventien punten en had Atlético een achterstand van twaalf punten op Barça.

De trainer gaf verder aan eerder al dicht bij het aantrekken van Suárez te zijn geweest. Atlético wilde zich in 2014 al versterken met de ex-Ajacied, die toen de voorkeur gaf aan Barcelona. 'Hij koos toen een ander pad en nu keken we naar onze mogelijkheden toen duidelijk werd dat Álvaro Morata (die naar Juventus is gegaan, red.) misschien zou vertrekken. Toen kwam de kans om Suárez te halen. Het was tot dan toe niet makkelijk om een vervanger te vinden, maar de cijfers van Suárez spreken voor zich.'

Ronald Koeman besprak zaterdag ook de transfer van Suárez en maakte duidelijk dat het zeker niet alleen zijn keuze was om de spits te laten gaan. Lees hieronder wat de Barcelona-trainer te zeggen had in aanloop naar het duel met Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.