Koeman baalt: 'Ik lijk de slechterik in de film rond Suárez'

Reacties

Ronald Koeman hoopt dat het snel rustiger wordt bij Barcelona. Op weg naar zijn debuut bij de thuiswedstrijd tegen Villarreal zondagavond wilde de coach geen medelijden, maar ook hij kon er niet omheen hoe onrustig het is geweest rond de selectie.

Koeman baalt: 'Ik lijk de slechterik in de film rond Suárez'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Villarreal
Villarreal

Na de transfersoap vanwege de vertrekwens van Lionel Messi leek het even rustig te worden bij Barça toen bekend was dat de Argentijn bleef. Vlak voor de La Liga-start van Barça gooide de sterspeler echter weer olie op het vuur. Bij het afscheid van Luis Suárez maakte Messi deze week nog duidelijk hoe erg hij het vond dat zijn goede collega naar de uitgang is gedirigeerd. Bij zijn persconferentie werd Koeman zaterdag opnieuw naar de situatie gevraagd.

Maakt hij zich zorgen over de ontevredenheid bij Messi? 'Het is normaal dat hij het vervelend vindt dat een vriend is vertrokken, maar ik heb geen twijfels over Messi. Ik heb hem zien trainen en het belangrijkste is hoe hij is bij wedstrijden en trainingen', aldus Koeman.

De opvolger van Quique Setién werd daarna gevraagd naar hoe het nou precies was gegaan met Suárez. Koeman maakte duidelijk dat het niet een volledig persoonlijke beslissing is geweest om de naar Atlético Madrid vertrokken spits te laten gaan. Er speelde volgens hem al het een en ander voordat hij de Uruguayaan belde om uit te leggen dat het perspectief minder was geworden.

Koeman: 'Het lijkt nu dat ik de slechterik ben geweest in deze film en zo is het niet. Na het telefoongesprek heb ik veel respect getoond en ik heb hem altijd gezegd dat het misschien lastig zou worden om veel te spelen, maar dat als hij zou blijven, dat hij deel uit zou maken van de selectie. Voordat ik hier tekende, dacht de club ook al na over bepaalde dingen en ik heb geprobeerd die gedachtes te steunen. Dit zijn niet alleen beslissingen van de coach. Luis en ik respecteren elkaar en we hebben open over de toekomst gepraat. Hij had de kans om naar Atlético te gaan en ik wens hem al het geluk van de wereld toe.'

Transferplannen
Koeman gaf verder aan dat toptalent Riqui Puig gewoon bij de selectie zit voor het duel met Villarreal, ondanks geruchten in de Spaanse media dat de jongeling niet in de plannen van de Nederlander voor zou komen. De coach vertelde ook nog niet te weten of er nog aankopen komen in de komende twee weken, toen hij gevraagd werd naar de mogelijke komst van Memphis Depay of Lautaro Martínez.

Voor Koeman begint zijn klus zondagavond eigenlijk pas écht, ook al is er zoveel gebeurd sinds zijn aanstelling. Had hij zoveel onrust verwacht? 'Als je het vraagt aan de coaches die hier eerder de leiding hebben gehad, dan zullen ze zeggen dat ze hier nooit een rustige dag hebben gehad. Ik wist dat er veranderingen zouden komen en dat sommige mensen me zouden steunen en sommige mensen zich tegen me zouden keren. Dat wist ik, geen probleem. Dat hoort bij werken bij de beste club van de wereld. Al hoop ik wel dat er iets meer rust komt.'

'Het moet een keer klaar zijn met Messi zich prettig te laten voelen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.