'Scheidsrechter was de slechtste man op het veld, hij verpest de wedstrijd'

Reacties

Venezia-trainer Paolo Zanetti was na het competitieduel met Salernitana woedend op scheidsrechter Marco Di Bello. De Italiaanse arbiter gaf Ethan Ampadu zelfs na het zien van de VAR-beelden een onbegrijpelijke rode kaart.

'Scheidsrechter was de slechtste man op het veld, hij verpest de wedstrijd'
© Pro Shots
Venezia
Venezia
1 - 2
Salernitana
Salernitana

De van Chelsea gehuurde middenvelder zette halverwege de tweede helft een tackle in op Franck Ribéry en leek daarbij niet eens een overtreding te maken, maar tot verbazing van iedereen bij Venezia (waar Ridgeciano Haps als invaller vanaf de 66ste minuut meedeed) trok Di Bello een rode kaart. En het zien van de videobeelden veranderde daar opmerkelijk genoeg niets aan. Met een man meer trok Salernitana de zege daarna nog naar zich toe.

Bekijk de beelden van de tackle hieronder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zanetti gaf toe dat Salernitana zich goed terugvocht in de wedstrijd na een sterke eerste helft van Venezia. 'Maar de scheidsrechter was de slechtste man op het veld en verpestte de wedstrijd', vertelde de trainer van de promovendus na afloop bij DAZN. 'Natuurlijk hadden we het zelf beter kunnen doen, maar de scheidsrechter werd zelfs door de VAR naar de kant geroepen. Zijn eerdere gele kaart voor Ampadu was ook al absurd, dat was ook geen overtreding.'

Het is niet de eerste arbitrale beslissing die stof doet opwaaien in de Serie A. Zondag wekte de arbitrage nog de woede van Internazionale door in de topper tegen Juventus (1-1) een penalty te geven voor een lichte overtreding van Denzel Dumfries. 'Dit verwoest en beïnvloedt belangrijke wedstrijden', reageerde Zanetti. 'In de Serie A verwacht je dit soort dingen niet. Wij willen onze plek in de Serie A verdienen op basis van onze eigen prestaties, niet door beslissingen als deze. Dat is de realiteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Venezia
Meer over Venezia
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.