Ploeggenoot Haps krijgt bizar rood: scheids negeert VAR na keurige sliding

Reacties

Voetballers zijn tijdens en na wedstrijden nogal eens boos over arbitrale beslissingen, maar Ethan Ampadu heeft dit keer écht reden tot klagen. De middenvelder van Venezia kreeg dinsdagavond een ronduit verbluffende rode kaart.

Ploeggenoot Haps krijgt bizar rood: scheids negeert VAR na keurige sliding
© Pro Shots
Venezia
Venezia
1 - 2
Salernitana
Salernitana

Ampadu wordt door Chelsea momenteel verhuurd aan Venezia, dat vorig seizoen promoveerde naar de Serie A. Met zijn Italiaanse club speelde hij dinsdag tegen mede-promovendus Salernitana. De 21-jarige Welshman viel halverwege in, maar hij maakte de negentig minuten niet vol. En dat had een wel héél opmerkelijke reden.

Na 66 minuten (één minuut na de invalbeurt van linksback en ploeggenoot Ridgeciano Haps) pakte hij de bal met een sliding af van Franck Ribéry. Dat was eigenlijk niet eens een overtreding, maar toch floot de arbiter. Sterker nog: scheidsrechter Marco Di Bello trok direct rood, tot verbazing van alles en iedereen. Ook in Italië is er echter de VAR, die ook daadwerkelijk ingreep en Di Bello naar het scherm riep om de beelden te bekijken.

Eind goed, al goed. Althans: dat dacht iedereen, Ampadu voorop. Di Bello maakte het echter nog bonter door doodleuk bij zijn beslissing te blijven en Ampadu van het veld te sturen. Tot overmaat van ramp maakte Salernitana in blessuretijd ook nog de winnende treffer.

Bekijk hieronder de beelden en oordeel zelf:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.