'Schalke-rups' Embolo wil bij Gladbach eindelijk een vlinder worden

Reacties

Breel Embolo (22) gold jaren geleden als absoluut toptalent, maar heeft bij Schalke 04 nooit écht aan de verwachtingen kunnen voldoen. De Zwitserse spits maakt de overstap naar Borussia Mönchengladbach, in een poging zijn carrière nieuw leven in te blazen.

'Schalke-rups' Embolo wil bij Gladbach eindelijk een vlinder worden

In de zomer van 2016 was het Schalke menens. De op dat moment negentienjarige Embolo stond in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, waaronder Manchester United en Tottenham Hotspur, maar het Zwitserse talent moest en zou naar Gelsenkirchen komen. Daarvoor trok Schalke flink de portemonnee: naar verluidt betaalde de club een recordbedrag van 22,5 miljoen.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar Embolo kon zijn belofte bij Schalke nooit helemaal waarmaken. In drie seizoenen kwam hij niet verder dan 48 competitieduels en tien doelpunten, waarmee hij nooit de sensatie werd die kenners destijds in hem zagen. Dat lag ook aan de fysieke gesteldheid van Embolo, die in die periode met meerdere forse blessures kampte.

Al met al was het tijd voor verandering, zo vond de spits. 'De beslissing om Breel naar Gladbach te laten gaan, is niet makkelijk geweest', zo reageert Schalke-directeur Jochen Schneider. 'We zijn uiteindelijk akkoord gegaan, omdat het zijn eigen nadrukkelijke wens was om een nieuwe stap te maken. Het was voor hem niet eenvoudig bij Schalke, we wensen hem dan ook alle goeds voor de toekomst.'

Bij zijn nieuwe werkgever zijn ze dolblij met de komst van Embolo. 'We zochten naar nieuwe impulsen: power, kracht, dynamiek. Dat brengt Breel allemaal met zich mee', aldus de nieuwe trainer Marco Rose. 'Dat is echter maar een deel van het verhaal, hij kan ook gewoon goed voetballen. Het is een goed ventje, hij past geweldig bij ons. Bij alle transfers zijn er kansen en risico's, maar in dit geval zie ik vooral kansen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.