Schalke overleeft bekerduel door lucky goal

Karslruher SC, Hertha BSC en VfL Bochum sneuvelden verrassend in de tweede ronde van het toernooi om de DFB Pokal. Schalke 04 ging verder dankzij een gelukkige treffer.

Schalke 04-Hannover 96 2-0 nv
Doelman Robert Enke was de schlemiel bij Hannover. Schalke was de betere en had volop kansen op een voorsprong, maar de bezoekers bogen pas na de verlenging in de volgepakte Veltins Arena. In de 97ste minuut ketste een voorzet van Rafinha via de paal tegen een hand van doelman Enke in het doel van Hannover. In de voorlaatste minuut counterde Schalke via Kevin Kuranyi naar de 2-0.

Wuppertaler SV Borussia-Hertha BSC 2-0
De ploeg uit de Regionalliga besliste de wedstrijd in de slotfase nadat de Berlijnse bezoekers verdediger Josip Simunic waren kwijtgeraakt met een rode kaart na een forse overtreding op Manuel Bölstler. Oud-MVV'er Sven Lintjens en Tim Jerat maakten de goals.

Alemannia Aachen-VfL Bochum 3-2
Ook Bochum werd genekt door een rode kaart. Ditmaal was Christoph Darowski de boosdoener. Na een half uur kreeg hij bij een 1-0 voorsprong van Bochum zijn tweede gele kaart. Via Patrick Milchraum, Lubos Pecka en Marius Ebbers nam de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy vervolgens een 3-1 voorsprong.

Karlsruher SC-VfL Wolfsburg 0-1
De thuisploeg was de betere, maar de bezoekers bekeren verder. Vlak voor rust scoorden Die Wölfe tegen het spelbeeld in. Ashkan Dejagah kopte raak na een voorzet van Vlad Munteanu.