Schalk maakt zich met sublieme vrije trap direct populair bij fans nieuwe club

Alex Schalk heeft maandag zijn eerste treffers voor Urawa Red Diamonds laten aantekenen. De 29-jarige aanvaller sloeg tweemaal toe in het duel met het Chinese Shandong Taishan: 5-0.

Schalk, die recent overkwam van Servette FC, maakte na 53 minuten de derde treffer van Urawa en was een kwartier voor tijd goed voor de 4-0, uit een sublieme vrije trap. Der Bomber van Breda was direct na rust in het veld gekomen.

Afgelopen week vierde Schalk al zijn competitiedebuut in de wedstrijd tegen FC Tokyo (0-0), toen hij negen minuten mocht invallen.

Met zes punten uit twee duels gaat Urawa Red Diamonds overtuigend aan de leiding in zijn poule in de Aziatische Champions League.