Schalk kiest voor droomavontuur en treft Fellaini in Champions League

Reacties

Alex Schalk (29) staat op het punt een droomtransfer te maken. De Bomber van Breda kan ieder moment het Zwitserse Servette FC inruilen voor een avontuur in Japan. Topclub Urawa Red Diamonds haalt de aanvaller weg uit Genève.

Schalk kiest voor droomavontuur en treft Fellaini in Champions League

Aankomende donderdag wordt Schalk door de Japanners in het KNVB Sportcentrum in Zeist gekeurd. In afwachting van de uitslag van die keuring en een werkvisum wacht de spits nu op groen licht om naar Azië te vliegen. Daar zal Schalk eerst drie dagen in quarantaine moeten voor hij met de groep met kan gaan trainen.

De transfer werd vorige week dinsdag in gang gezet en kwam na het enthousiasme van de Bredanaar in stroomversnelling. Zaterdagmorgen trainde Schalk nog met de basiself van Servette voor het competitieduel met FC Sion van zondag. 's Avonds werd hij echter uit de opstelling geschrapt, toen de mondelinge overeenkomst een feit was.

Bij Urawa Red Diamonds ligt een lucratieve aanbieding klaar voor twee seizoenen met een optie voor nog één seizoen, terwijl een transfersom aan de Zwitsers betaald wordt. In Japan komt Schalk terecht bij de grootste club van het land. Zijn nieuwe werkgever heeft als enige club uit het land de Aziatische Champions League twee keer gewonnen.

Ontmoeting met Fellaini
In die competitie zal Schalk ook op korte termijn zijn entree maken. Op 15 april komt Urawa voor het eerst in actie in dat toernooi. In Thailand zal in een periode van twee weken de volledige groepsfase afgewerkt worden. Schalk treft tegenstanders uit Singapore, China en Zuid-Korea. Onder meer de Belgen Marouane Fellaini (oud-Manchester United) en Maxime Lestienne (ex-PSV) spelen bij de opponenten. Spelers als Andrés Iniesta en Bojan Krkic spelen in de Japanse competitie.

Met Schalk treedt er na jaren weer een Nederlander in dienst van Urawa Red Diamonds. Aad de Mos was er hoofdtrainer, net als Hans Ooft. Na drie seizoenen in Schotland (Ross County) en bijna vier voetbaljaren in Zwitserland is het het derde buitenlandse avontuur voor de kleine goaltjesdief. Met Ross County won Schalk de League Cup, terwijl hij met Servette kampioen werd van de eerste divisie en Europa League-voetbal haalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Super League
Meer over Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.