Schaars neemt moeilijk besluit en stopt na seizoen

Reacties

Stijn Schaars zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan, zo meldt zijn club SC Heerenveen. De 35-jarige middenvelder wordt de afgelopen jaren geplaagd door blessureleed.

Schaars neemt moeilijk besluit en stopt na seizoen

'Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen. Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen', geeft Schaars aan op de website van SC Heerenveen.

De routinier vierde dit seizoen zijn rentree nadat hij in de afgelopen jaargang een zware blessure opliep. 'Iedereen weet dat ik een zware blessure heb gehad, daar ben ik eigenlijk heel goed van genezen. Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen. Hierdoor denk ik; ik kan wel doorgaan maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden.'

Stijn Schaars was in 2009 een van de steunpilaren van kampioen AZ.
Stijn Schaars was in 2009 een van de steunpilaren van kampioen AZ.

Schaars verzamelde tussen 2006 en 2016 liefst 24 caps in Oranje. Zijn laatste interland werkte hij drie jaar geleden af tegen België, in dienst van SC Heerenveen.

Voor zijn periode in Friesland verdedigde de middenvelder de kleuren van Vitesse, AZ, Sporting Portugal en PSV. Met AZ kroonde Schaars zich in 2009 tot landskampioen, een titel die hij in 2015 en 2016 ook met PSV veroverde. In 2006 won de middenvelder met Jong Oranje het EK Onder-21.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.