Schaamte groot in Zürich na 'vernedering' door PSV

Reacties

De ontsteltenis is groot bij FC Zürich na de oorwassing door PSV in de Europa League. Aanvoerder Yanick Brecher had het schaamrood op de kaken na de 1-5 in eigen huis.

Schaamte groot in Zürich na 'vernedering' door PSV
© Pro Shots
FC Zürich
FC Zürich
1 - 5
PSV
PSV

'Ik moet oppassen met wat ik nu zeg', begon Brecher veelzeggend aan zijn analyse in gesprek met Zwitserse media. De doelman moest vijf keer vissen en was duidelijk gefrustreerd. 'We zijn van de eerste tot de laatste minuut te kijk gezet. We hadden grote plannen, maar alles ging mis vanaf de eerste minuut. We gaven de goals zomaar weg', aldus Brecher.

'We moeten ons schamen, en niet een beetje ook. Mensen komen naar dit stadion omdat ze een Europese avond met ons willen beleven. Dan is het onmogelijk dat je zo'n optreden op de mat legt. Dat we zo zwak waren, daar word je sprakeloos van', zei Brecher.

Ook interim-trainer Genesio Colatrella was gedesillusioneerd. 'We werden overlopen in de eerste twintig minuten. PSV verraste ons met hun snelheid en dwong individuele fouten af. Dit was geen optreden om trots op te zijn', concludeerde hij.

In Zwitserse media is er veel kritiek op Zürich en uiteraard daarmee ook lof voor PSV. 'Helemaal niets gaat goed op het moment voor de regerend kampioen. Zürich staat onderaan in de competitie, werd uit het bekertoernooi geknikkerd door FC Lausanne en tegen PSV ging het niet veel beter. Na 35 minuten stond het al 0-4: Yorbe Vertessen, Cody Gakpo en Xavi Simons vernederden Zürich en bleken een maatje te groot', schrijft Le Matin.

Blick schrijft wooren van gelijke strekking: 'Ja, PSV is een topteam van internationale allure, maar dat de Nederlanders er zó makkelijk doorheen liepen kwam ook door een schrikbarend gebrek aan mentaliteit bij Zürich.' Daar had veteraan Blerim Dzemaili het ook al over: 'Wat wij op dit moment missen is passie', was de pijnlijke conclusie van de 36-jarige middenvelder.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.