SC Heerenveen ziet ziekenboeg vollopen

Reacties

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen heeft zaterdag op een aantal plaatsen weinig te kiezen. Op weg naar het uitduel met PEC Zwolle is de ziekenboeg van de Friezen namelijk behoorlijk volgelopen.

SC Heerenveen ziet ziekenboeg vollopen
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Twee blessures vallen te herleiden tot afgelopen zondag, de nederlaag tegen FC Twente. Doelman Erwin Mulder brak in dat duel zijn duim en aanvaller Siem de Jong viel uit met een bovenbeenblessure. Deze week is ook vleugelspits Filip Stevanovic geblesseerd geraakt. Pawel Bochniewicz is al een poosje langdurig uitgeschakeld.

De Jong en Stevanovic worden na de interlandbreak terug verwacht, maar Mulder is langer absent. 'Erwin vervult een belangrijke rol in het elftal, dus dat is zeker een aderlating', aldus Johnny Jansen. 'Maar we hebben een goede tweede keeper, dus die mag aan de bak', doelt hij op Xavier Mous. Gedurende de afwezigheid van Mulder is Tibor Halilovic aanvoerder van Heerenveen. Rodney Kongolo keert tegen PEC terug in de wedstrijdselectie van de Friezen. Hij werd drie weken geleden ziek en kwam sindsdien niet meer in actie.

Rendement
Met PEC Zwolle treft Heerenveen de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen nog geen wedstrijd won. 'Ze kunnen heel aardig voetballen, maar tot nu toe is het vaak bij de zestienmeter gestokt. Ze komen nog niet toe aan rendement, dat is hun verhaal', aldus Jansen over de tegenstander van zaterdag.

Heerenveen hoopt zich in de hoofdstad van Overijssel te herpakken van de thuisnederlaag tegen FC Twente. Die verliespartij zit Jansen nog altijd niet lekker. 'We hebben drie ongelooflijke kutgoals weggegeven', zei hij. 'Daardoor hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. We hebben vooral onszelf in de problemen gebracht, daar baal ik enorm van.'

Na het duel in Zwolle wacht Heerenveen een pittige serie, met achtereenvolgens Ajax, FC Utrecht en Vitesse als tegenstanders. Om druk en negativiteit buiten de deur te houden lijkt een zege op PEC derhalve meer dan welkom.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.