Keeperswissel bij SC Heerenveen door operatie Mulder

SC Heerenveen kan voorlopig niet beschikken over Erwin Mulder. De doelman heeft tijdens de 3-2 nederlaag tegen FC Twente van zondag zijn duim gebroken.

Mulder raakte in de eerste helft van die wedstrijd geblesseerd en liet zich uiteindelijk in de rust vervangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Mulder geopereerd moet worden, meldt de Friese club. De verwachting is dat Mulder zeker enkele weken afwezig is.

Door de absentie van Mulder komt er plek vrij voor Xavier Mous, die afgelopen zomer PEC Zwolle voor Heerenveen inruilde met de ambitie om daar eerste keeper te worden. In die ambitie is hij nog niet geslaagd, maar de komende weken krijgt hij alsnog de kans zich te bewijzen. Zijn eerste officiële wedstrijd als basisspeler van de Friezen is uitgerekend op bezoek bij zijn oude club PEC, zaterdag om 20.00 uur.