Ongelooflijk maar waar: Van Beek maakt achtste eigen goal

Sven van Beek heeft tijdens SC Heerenveen - FC Twente voor de achtste keer in zijn carrière een eigen doelpunt gemaakt. Het ging halverwege de tweede helft helemaal mis toen de verdediger de bal terug speelde op doelman Xavier Mous.

sc Heerenveen
2 - 3
FC Twente
FC Twente

Mous viel in de tweede helft in voor de geblesseerd geraakte Erwin Mulder, die voor rust moest vissen na goals van Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots. Bij een kans van laatstgenoemde raakte Mulder geblesseerd.

Heerenveen maakte in de tweede helft weinig kans om de wedstrijd weer spannend te maken. De kans daarop werd nog kleiner toen Van Beek de bal na 66 minuten terugspeelde richting Mous. Althans, dat dacht Van Beek. De verdediger had niet gezien dat Mous niet op de goede plek stond en niet meer bij de bal kon komen, waarna de 0-3 voor Twente binnen rolde.