SC Heerenveen ziet toekomst in pechvogel Van Aken

Reacties

SC Heerenveen wil verder met Joost van Aken. De Friese club is de gesprekken met de 27-jarige centrale verdediger gestart over een gezamenlijke toekomst.

SC Heerenveen ziet toekomst in pechvogel Van Aken
© Pro Shots

Van Aken keerde afgelopen winter terug bij SC Heerenveen, dat destijds een contract tot het einde van het seizoen met hem overeenkwam. Van Aken speelde door fysieke ongemakken uiteindelijk slechts drie duels in het reguliere seizoen, maar ondanks die tegenslagen ziet de club toekomst in de linksbenige verdediger.

'Het heeft Joost fysiek niet meegezeten de afgelopen maanden, wellicht dat we achteraf iets te hard met hem van stapel zijn gelopen', zegt technisch manager Ferry de Haan. 'Duidelijk is wel dat we in Joost een zeer waardevolle speler voor Heerenveen zien. Daarnaast is hij ook een belangrijke speler in het team en weet hij door zijn verleden bij deze club als geen ander waar Heerenveen voor staat. Van onze kant zijn de intenties dus positief.'

Heerenveen had Van Aken door middel van het lichten van een eenjarige optie al langer kunnen vastleggen, maar De Haan geeft aan dat hij met de verdediger praat over een geheel nieuw contract. Van Aken speelde tussen 2014 en 2017 ook al in het eerste elftal van Heerenveen. Daarna beleefde hij buitenlandse avonturen bij Sheffield Wednesday, VfL Osnabrück en Zulte Waregem voordat hij afgelopen winter weer in Friesland neerstreek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.