SC Heerenveen verrast met terughalen Van Aken

Reacties

SC Heerenveen heeft na het sluiten van de transfermarkt opnieuw een versterking binnengehaald. Joost van Aken keert namelijk terug in Friesland.

SC Heerenveen verrast met terughalen Van Aken

Van Aken was transfervrij na het laten ontbinden van zijn contract bij Zulte Waregem vorige maand. Derhalve kan Heerenveen hem na het sluiten van de markt inlijven.

Na Sydney van Hooijdonk, Anas Tahiri, Amin Sarr en Thom Haye is Van Aken de vijfde winterse versterking voor SC Heerenveen. Met de komst van Van Aken beschikt Heerenveen nu over vijf centrale verdedigers, aangezien de club Sven van Beek, Ibrahim Dresevic, Nick Bakker en Syb van Ottele al onder contract heeft staan. In dat licht is de transfer verrassend, helemaal aangezien technisch manager Ferry de Haan meerdere keren heeft aangegeven dat de selectie kleiner moet.

Voor Van Aken betekent zijn transfer een terugkeer op bekend terrein. De 27-jarige linkspoot doorliep namelijk de Friese jeugdopleiding en brak er door in het eerste elftal, waarna hij in 2017 voor enkele miljoenen aan Sheffield Wednesday verkocht werd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.