Van Aken vecht tegen tranen tijdens interview: 'Mensen schreven me af'

Reacties

Joost van Aken maakte zaterdag voor het eerst in 231 dagen speelminuten in een officiële wedstrijd. Na afloop stonden de tranen in zijn ogen. 'Ik heb het zwaar gehad', aldus de verdediger van sc Heerenveen voor de camera van ESPN.

Van Aken vecht tegen tranen tijdens interview: 'Mensen schreven me af'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'Veel blessures. Veel operaties. Er zijn mensen die me hadden afgeschreven en zeiden dat professioneel voetbal er niet meer in zou zitten. Ik ben blij dat ik vandaag heb laten zien dat ik het nog kan', aldus Van Aken, die de hele wedstrijd meedeed tegen RKC Waalwijk.

De 27-jarige Van Aken, die in februari terugkeerde in het Abe Lenstra Stadion, heeft aan stoppen gedacht: 'Zeker. Er zijn momenten geweest dat ik thuis kwam en dacht: ik weet niet waarvoor ik het nog doe. Het is vaak door mijn hoofd geschoten dat het einde in het profvoetbal nabij was. Ik stond met pijn op het veld en had pijn tijdens het wandelen. Dat is gelukkig verleden tijd.'

Van Aken heeft zijn conditie zo goed mogelijk op peil proberen te houden en is trots dat hij weer helemaal terug is: 'Het zijn revanchegevoelens. Ik wilde mezelf laten zien dat ik het nog kan.' Na afloop zocht Van Aken meteen zijn ouders op, die in het stadion aanwezig waren: 'Ze waren natuurlijk trots. Ze wisten dat ik zou starten en dus wilden ze erbij zijn. Dat vond ik alleen maar mooi.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.