SC Heerenveen presenteert Moldavisch international als nieuwe spits

Reacties

SC Heerenveen heeft Ion Nicolaescu gepresenteerd. De spits uit Moldavië komt voor ruim een miljoen euro over van Beitar Jerusalem en tekent een contract voor drie seizoenen in Friesland. Nicolaescu moet Heerenveen van de nodige doelpunten voorzien.

SC Heerenveen presenteert Moldavisch international als nieuwe spits
© SC Heerenveen

Nicolaescu is 34-voudig international van Moldavië en speelt sinds vorig jaar bij Beitar, dat hem overnam van het Slowaakse Dunajska Streda. In Israël kwam hij vorig seizoen tot achttien goals en acht assists in 32 wedstrijden.

'Ik ben enorm dankbaar voor deze kans en het in mij gestelde vertrouwen', zegt Nicolaescu op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 'SC Heerenveen is een club waar veel spitsen zich uitstekend hebben ontwikkeld. Ik ben vastberaden om hier hetzelfde pad te gaan bewandelen en kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan spelen.'

'Er was de nodige interesse voor Ion', vertelt algemeen directeur Ferry de Haan. 'We zijn dan ook blij dat hij heel bewust voor ons gekozen heeft om zijn carrière te vervolgen. Ion is een technisch vaardige spits, heeft een goede loopactie en bewezen over scorend vermogen te beschikken. Met zijn komst krijgen we meerdere opties voorin.'

De Friezen willen zich, nu Nicolaescu binnen is, nog versterken met een extra vleugelspeler, een linksbenige verdediger en een concurrent voor doelman Andries Noppert. Trainer Kees van Wonderen zou ook graag nog een aanvallende middenvelder aan zijn selectie toevoegen.

Heerenveen haalt Nicolaescu binnen als eerste spits. Daniel Karlsbakk wordt nog niet klaar geacht voor die rol:

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.