SC Heerenveen en FC Twente eenvoudig door

FC Twente en SC Heerenveen hadden weinig moeite met de amateurs van SC Joure en SDCP. Jupiler League-teams Go Ahead Eagles en FC Zwolle bereikten met meer moeite de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

SC Joure-FC Twente 0-8Assistenten Alfred Schreuder en Kees van Wonderen, die de geschorste Steve McClaren vervingen, stuurden niet de reguliere elf de Friese wei in. Dwight Tiendalli, Wellington en Bernard Parker maakten hun officiële debuut voor FC Twente. Ook Nikolay Mihaylov, David Carney, Nikita Rukavytsya en Nashat Akram stonden aan de aftrap. Het weerhield de ploeg er niet van om er lustig op los te scoren.

Binnen tien minuten luisterde Parker zijn debuut op met een treffer. Kort daarop maakte Akram zijn eerste doelpunt voor FC Twente. Nog voor rust liep de ploeg uit naar een 4-0 voorsprong via Dario Vujicevic en weer Parker. Na rust bezorgden Akram met zijn tweede, Rukavytsya en twee van Wellington FC Twente een ruime 8-0 overwinning.

SDCP-SC Heerenveen 0-7Eén procent kans gaf SDCP-coach Richard Karrenbelt zijn ploeg voorafgaand aan het duel met SC Heerenveen. 'Maar daar gaan we wel voor', toonde de trainer van de amateurs uit Putten zich strijdbaar. Jan de Jonge, zijn collega van SC Heerenveen begon echter met zijn sterkste opstelling. De Friezen zijn dolende in de Eredivisie en konden wel een oppepper gebruiken.

Die kregen ze al na zes minuten. Hernán Losada opende de score. Twintig minuten later zorgde Michal Papadopulos voor de verdubbeling van de score. Na rust nam SC Heerenveen echt afstand. Via treffers van Papadopulos (2), Oussama Assaidi, Victor Elm (2) bouwde de Friezen naar een 7-0 zege en wellicht wat extra zelfvertrouwen.

Rijnsburgse Boys-Go Ahead Eagles 1-4Na 23 minuten kwam Go Ahead Eagles op achterstand tegen Rijnsburgse Boys. Resham Sardar bracht de zaterdaghoofdklasser op voorsprong. Negen minuten voor tijd schoot Koen van der Biezen een strafschop binnen die de gelijkmaker en verlenging betekende. In de extra tijd nam de koploper van Jupiler League afstand van de zaterdagkampioen. Sander Post, Patrick Gerritsen en Halil Colak brachten de ontsnapping van Go Ahead Eagles tot uitdrukking in de score.

Sparta Nijkerk-FC Zwolle 2-2, Zwolle wns Na negentien minuten nam Sparta Nijkerk brutaal de leiding via verdediger Tim Muller. Een kwartier voor tijd bracht Bram van Polen uit een strafschop de score weer in evenwicht. Ook in de verlenging ontsnapte FC Zwolle aan een uitschakeling. Cecilio Lopes dwong in de laatste minuut van de tweede verlenging een strafschoppenreeks af, waarin Sparta Nijkerk de mindere van FC Zwolle was.