SC Cambuur vergroot ellende bij FC Groningen

Reacties

FC Groningen blijft maar aanmodderen in de Keuken Kampioen Divisie. Zondag ging in het Cambuur Stadion de noordelijke clash bij SC Cambuur verloren: 2-1. De ploeg van Henk de Jong had daardoor eindelijk weer eens reden tot lachen.

SC Cambuur vergroot ellende bij FC Groningen
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Cambuur ging in eigen huis op zoek naar de eerste zege onder de teruggekeerde De Jong in de wetenschap dat er al vijf keer op rij niet gewonnen was door de Leeuwarders. FC Groningen, voorafgaand aan het seizoen nog de gedoodverfde titelkandidaat, was onder trainer Dick Lukkien ook al vier duels op rij zonder overwinning.

De eerste klap die uitgedeeld werd, was er een door Cambuur. Juist toen Isak Määttä even langs de kant stond om behandeld te worden, zette Marco Tol de thuisploeg op 1-0. Hij kwam bij een vrije trap van Michael Breij voor zijn man en tikte binnen.

In het vervolg van het eerste bedrijf waren grote kansen spaarzaam, maar toonde Groningen wel beterschap richting het rustsignaal. Zo testte Leandro Bacuna Cambuur-goalie Yanick van Osch met een knal van afstand.

Met de opnieuw buiten de basis gelaten Kevin van Veen als invaller ging Groningen na rust nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Na kansen voor Laros Duarte en Johan Hove, kwam die 1-1 er ook. Luciano Valente schoot van afstand op doel en zag zijn poging met een stuiter in het Cambuur-doel belanden:1-1.

Waar Van Osch voor die gelijkmaker Cambuur al regelmatig redde, moest de doelman ook na de gelijkmaker aan de bak. Zo hield hij Valente van een tweede treffer af. In de slotfase keerde het tij en drong juist Cambuur aan. Na kansen voor Roberts Uldrikis en Breij werd Remco Balk de gevierde man, hij reageerde attent en prikte van dichtbij de winnende goal binnen. Groningen rook via Van Veen nog even aan de 2-2, maar stapte uiteindelijk toch weer met een volgende teleurstelling van het veld af.

Door de zege is Cambuur nu de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. FC Groningen staat een plek lager met drie punten minder, waardoor de druk op Lukkien alleen maar toeneemt.

Mogelijk dat het bekertoernooi komende weken wat afleiding biedt. Groningen moet dan op bezoek moet bij Rijnsburgse Boys. In de volgende competitiewedstrijd is FC Dordrecht te gast is in Groningen. Cambuur ontvangt midweeks MVV Maastricht in het bekertoernooi en wacht in de competitie een uitwedstrijd bij TOP Oss.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
VVV-Venlo
37
13
9
15
53-56
-3
48
13
SC Cambuur
37
13
7
17
70-73
-3
46
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.