Sassuolo neemt financieel risico, maar weigert miljoenen uit Rusland

Reacties

Sassuolo heeft een miljoenenbod uit Rusland geweigerd. Dat deed de Serie A-club niet omdat het bedrag niet hoog genoeg was, maar vanwege ethische redenen. Dat bevestigde directeur Giovanni Carnevali.

Sassuolo neemt financieel risico, maar weigert miljoenen uit Rusland
© Pro Shots

Carnevali kreeg afgelopen week een bod van acht miljoen euro binnen. Daarmee kon hij de 25-jarige vleugelverdediger Rogério van de hand doen. De Braziliaan, die beschikt over een contract tot volgende zomer, moet echter wachten op een volgende club.

Het bod dat Sassuolo binnen kreeg, kwam namelijk uit Rusland. Spartak Moskou wilde de linksback dolgraag strikken, maar kreeg in Italië nul op het rekest. 'Er was een zeer goed bod, maar alles overwegende hebben we besloten om de deal niet te doen. Om ethische redenen.'

'We willen simpelweg geen zaken doen met een Russische club', verklaarde Carnevali aan La Gazzetta dello Sport. De beleidsmaker loopt het risico dat Rogério komende zomer transfervrij de deur uitloopt, maar heeft dat er graag voor over. 'Met dat land werken we niet samen. Ja, dat is een risico, want we kunnen hem misschien wel voor niets kwijtraken. Maar dit is een keuze van andere aard.'

Vier jaar geleden betaalde Sassuolo bijna zeven miljoen euro om Rogério los te weken bij Juventus. Sindsdien is de linksback onomstreden. In vier seizoenen speelde hij 156 officiële duels voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.