Sarri: 'Vermoeidheid meer mentale kwestie'

Juventus zag donderdag het beoogde feestje uitmonden in een deceptie. Trainer Maurizio Sarri zag de drang om te winnen compleet mislukken.

'We wilden koste wat het kost winnen. Dat leidde tot desorganisatie en uiteindelijk ook de nederlaag', keek Sarri terug op de 2-1 verliesbeurt tegen Udinese. 'We verloren in 93ste minuut, juist omdat we koste wat het kost wilden winnen.'

De trainer ziet dat zijn ploeg in het rood zit. 'Het is lastig om op dit moment de balans te vinden, omdat bij iedereen de vermoeidheid begint toe te slaan. We waren daarom ook niet agressief genoeg. Maar de organisatie is op dit moment belangrijker dan de agressie. De vermoeidheid is meer een mentale kwestie, omdat we de rust verloren na de gelijkmaker.'

'De wedstrijden na de lockdown zijn vreemd en zijn niet logisch. Het is een unieke tijd. Punten pakken in deze periode is zeer moeilijk', zei Sarri. 'We moeten ons herpakken voor de titelrace en onze lessen van deze wedstrijden leren. Pas daarna moeten we gaan denken aan de Champions League.'