Sarri na één seizoen alweer weg bij Chelsea door lokroep Juventus

Reacties

Maurizio Sarri is niet langer de manager van Chelsea. De winst van de Europa League was het laatste kunstje van de zestigjarige Italiaan in Londen. Zoals Italiaanse en Engelse media al meermaals hebben gemeld, is Juventus zijn volgende bestemming. Hij heeft voor drie jaar getekend bij de kampioen van Italië.

Sarri na één seizoen alweer weg bij Chelsea door lokroep Juventus

In Turijn moet Sarri zich ontfermen over de erfenis van Massimiliano Allegri, die op 17 mei aankondigde te vertrekken. De oefenmeester loodste Juventus afgelopen seizoen opnieuw naar de Scudetto, maar in de Champions League bleek Ajax een maatje te groot in de kwartfinale. Het contract van de succestrainer liep nog een jaar door.

Sarri liep onlangs al vooruit op zijn overstap naar Juventus. Wegens zijn Napoli-verleden ligt zijn indiensttreding bij De Oude Dame gevoelig. 'De Napolitanen weten dat ik liefde voor ze voel. Mijn relatie met ze zal niet veranderen. Loyaliteit betekent 110 procent geven als je ergens bent. Wat betekent trouw zijn? Wat als je op een dag weggestuurd wordt door de leiding? Wat moet je doen, een vrouw van wie je gescheiden bent trouw blijven?'

Gedurende het voorbije seizoen lag Sarri meermaals onder vuur bij de Chelsea-aanhang. Niet alleen door de prestaties die na de winterstop steeds wisselvalliger werden, maar ook door het spel. Desondanks finishten The Blues als derde in de Premier League en legden ze beslag op de Europa League-eindzege. In de finale om de League Cup was Manchester City pas na een strafschoppenserie te sterk.

Chelsea benadrukt dat het vooral de wens van Sarri zelf was om te vertrekken. 'In de gesprekken die we met hem voerden na de Europa League-finale, maakte Maurizio duidelijk dat hij heel graag terug wilde keren naar zijn vaderland. Hij had meerdere redenen waarom hij heel graag weer in Italië wilde werken. Het ging onder meer over zijn familie, hij wil ook beter voor zijn ouders kunnen zorgen', aldus directrice Marina Granovskaia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.