Juventus kondigt vertrek Allegri aan

Reacties

Massimiliano Allegri vertrekt na dit seizoen als trainer van Juventus, zo meldt De Oude Dame in een statement. Zaterdag zal Juventus een persconferentie beleggen, waarin het een en ander zal worden toegelicht.

Juventus kondigt vertrek Allegri aan

Allegri loodste de club uit Turijn dit seizoen opnieuw naar de Scudetto, maar in de Champions League bleek Ajax een maatje te groot in de kwartfinale. Het contract van de succestrainer liep nog een jaar door.

De 51-jarige Allegri fungeerde sinds medio 2014 als trainer van Juventus en pakte in al zijn seizoenen de landstitel. Daarbovenop werd vier keer de Coppa Italia veroverd. In de Champions League bleef een eindzege uit: zowel in 2015 als in 2017 ging de finale verloren, van respectievelijk Barcelona en Real Madrid.

Juventus komt dit seizoen nog twee keer in actie. Zaterdag wacht een thuisduel met Atalanta Bergamo en de week daarna eindigt de competitie met een uitwedstrijd tegen Sampdoria. Eerder was Allegri onder meer hoofdtrainer van AC Milan, waarmee hij in 2011 de landstitel won.

Onlangs sloeg Allegri nog terug naar kritische journalisten. 'Ik heb vanochtend nog eens even de afgelopen jaren teruggehaald in mijn gedachten en volgens mij heb ik toch best wat prijzen gewonnen? Ik ga volgende week met de president praten over het gehele seizoen vanuit alle kanten te bespreken, zoals we elk jaar doen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.