Sarri: waarom tekenen bij Juventus geen verraad aan Napoli is

Reacties

Maurizio Sarri zegt het leven in Italië te missen. De Chelsea-manager staat op het punt de nieuwe trainer van Juventus te worden, een stap die gevoelig ligt in Napels.

Sarri: waarom tekenen bij Juventus geen verraad aan Napoli is

Sarri en zijn zaakwaarnemer hebben al ontmoetingen met Juventus gehad. De verwachting is dat de Italiaanse kampioen het tot medio 2021 lopende contract bij Chelsea afkoopt. Dan is de weg vrij voor Sarri om Massimiliano Allegri op te volgen in Turijn.

De coach is nu één jaar weg uit Italië na drie seizoenen bij Napoli. In gesprek met Vanity Fair zegt hij zijn thuisland te missen: 'Voor ons Italianen is het gevoel voor thuis erg sterk. Ik voel dat er iets mist. Het is een zwaar jaar geweest. Het begint steeds zwaarder te wegen dat ik op grote afstand van mijn vrienden leef en mijn familie maar zelden zie.'

Het klinkt als het plaveien van de weg naar Juventus, maar Sarri maakt duidelijk dat hij puur rationeel zijn pad kiest. 'Op mijn leeftijd maak ik alleen nog maar professionele keuzes. Ik kan niet nog twintig jaar werken. Het is hard werken. Als ik terugkeer in Toscane voel ik me een vreemdeling. De laatste jaren heb ik er in totaal zo'n dertig nachten geslapen', aldus de coach die Chelsea naar de Europa League-titel heeft geleid.

De belangstelling van Juventus is hét onderwerp van gesprek in Italië. Met Napoli was hij de grootste bedreiger van De Oude Dame. Een overstap is daarom gevoelig. Al moeten de sentimenten volgens Sarri niet groter worden gemaakt dan ze zijn: 'De Napolitanen weten dat ik liefde voor ze voel. Mijn relatie met ze zal niet veranderen. Loyaliteit betekent 110 procent geven als je ergens bent. Wat betekent trouw zijn? Wat als je op een dag weggestuurd wordt door de leiding? Wat moet je doen, een vrouw van wie je gescheiden bent trouw blijven?'

Bij Chelsea breken roerige tijden aan. De club weet binnenkort of de transferban voor de komende twee koopperiodes blijft staan en de keuze voor een nieuwe manager zal daar ook mee te maken hebben. Onder anderen Javi Gracia (Watford) en Frank Lampard (Derby County) worden genoemd als kandidaten om Sarri op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.