Sarri lyrisch: 'Guardiola een mythisch figuur, de beste van de wereld'

Maurizio Sarri blijft lyrisch over Pep Guardiola. De oefenmeester van Napoli steekt voorafgaand aan het Champions League-treffen tussen Napoli en Manchester City zijn bewondering voor de werkwijze van de Catalaan niet onder stoelen of banken.

De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in 2-1 voor City. Het affiche werd een kunststuk voor het voetbal. Logisch, vindt Sarri, Napoli speelde immers tegen een team dat gecoacht werd door Guardiola. 'Het is onmogelijk om mij met Guardiola te vergelijken', stelt de Italiaan. 'Hij (Guardiola, red.) is een mythisch figuur, de beste van de wereld.'

'Wat ik mooi vind aan het spel van Pep…', vervolgt Sarri. 'Is de houding die zij vertonen tijdens het spel. Zij bouwen op in unieke snelheid en met mooie bewegingen, wat ze ook tegen ons deden. We praten over een absoluut niveau. Over een van die coaches die voetbal veranderd heeft. Tijdens de eerste wedstrijd waren ze verschrikkelijk goed de eerste twintig minuten. We moeten aan de UEFA vragen of de wedstrijd kan beginnen vanaf minuut 21.'

Maurizio Sarri (links) en Pep Guardiola tijdens het duel tussen Manchester City en Napoli (2-1).

Kansen voor Napoli en Ederson
Ondanks de lofzang ziet de Italiaan kansen voor Napoli. 'Niemand is onverslaanbaar', zegt Sarri. 'De wedstrijd zal qua interpretatie hetzelfde zijn. Guardiola gaat niet anders spelen met zijn elftal en wij kunnen het niet, dus de wedstrijd zal worden beslist op bepaalde momenten. Wij creëren altijd kansen, maar moeten uitzonderlijk verdedigen.'

Sarri is op zijn hoede en vreest het meest voor City's doelman en 'gevaarlijkste speler', Ederson. 'Ik ben serieus', vertelt de oefenmeester. 'De keeper heeft geen één bal fout gespeeld tijdens de opbouw. Hij speelde vijftig passes richting de verdedigers en allemaal kwamen ze aan. Daardoor kwam City goed door onze druk heen.'

Napoli - Manchester City begint woensdagavond om 20.45 uur.