Napoli blijft koploper en tankt vertrouwen richting City

Napoli heeft zondagmiddag weer afstand genomen van Juventus. De Italiaanse club kende in eigen huis geen problemen met Sassuolo (3-1).

Napoli zag zaterdagmiddag Juventus winnen op bezoek bij AC Milan, waardoor de club uit Turijn zich weer naast de Napolitanen voegde op de ranglijst. Voor de ploeg van clubtopscorer Dries Mertens stond nog wel het treffen met laagvlieger Sassuolo op het programma.

De thuisploeg begon sterk en was direct gevaarlijk via Marek Hamsik, maar de poging van de middenvelder ging naast. Toch waren het de bezoekers die bijna op voorsprong kwamen in de openingsfase. Stefano Sensi mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar de bal spatte uiteen op de lat. Napoli leek niet geschrokken en kreeg via Hamsik vervolgens een goede kans op de 1-0, maar de Slowaak miste oog in oog met doelman Andrea Consigli.

Na 22 minuten was het dan toch raak voor de koploper van de Serie A. Allan profiteerde van gestuntel achterin bij Sassuolo, waarna de Braziliaan alleen voor Consigli niet faalde: 1-0. Faouzi Ghoulam verdubbelde vervolgens bijna de score, maar de linksachter schoot op de linkerpaal. Dit kwam de thuisploeg duur te staan, want in de 41ste minuut was Diego Falcinelli trefzeker. De spits kopte de bal hard en fraai achter doelman Pepe Reina: 1-1. Drie minuten later maakte Napoli de gelijkmaker alweer ongedaan. Een hoekschop viel via Lorenzo Insigne binnen, waardoor de ploeg van trainer Maurizio Sarri met een 2-1 voorsprong ging rusten.

Tien minuten na de hervatting gooide de thuisploeg het duel in het slot. Raúl Albiol kopte de bal door op Mertens, die het buitenkansje benutte: 3-1. Het betekende voor de Belg alweer zijn tiende treffer dit seizoen in de Italiaanse competitie. Door de overwinning staat de club van de ex-PSV'er fier aan kop, met 31 punten uit elf duels. Juventus volgt met 28 punten.

Door de winstpartij kenden i Partenopei een goede generale voor de Champions League-clash met groepshoofd Manchester City. Woensdag komen de Engelsen op bezoek in Napels. Napoli staat met drie punten op de derde plek in Groep F, waarin Feyenoord laatste staat.

Udinese - Atalanta 2-1
Een Nederlands treffen bij Udinese tegen Atalanta vandaag. Bij de thuisploeg speelde Bram Nuytinck de hele wedstrijd, terwijl Marten de Roon bij de bezoekers de eerste helft meedeed. Zebrette kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd door doelpunten van Rodrigo de Paul en Antonin Barak. Namens Atalanta opende Jasmin Kurtic de score, terwijl Bryan Cristante vlak voor de tijd nog een strafschop miste.